آشنایی با سقف هالوکور و مزایای آن
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با مزایای سقف هالوکور (Hollow Core) آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
سقف هالوکور (Hollow Core) چیست؟
استفاده از سقف های پیش ساخته با گسترش ساخت و ساز و اهمیت موضوع زمان در پروژه های ساختمانی، بیش از پیش رواج پیدا کرده است. سیستم های سقفی پیش تنیده سرعت تکمیل پروژه های ساختمانی را بالا برده و وزن سبک و ایمنی بالای آن ها ، امنیت ساکنین را فراهم کرده و در هنگام وقوع حوادثی مانند زلزله صدمات ناشی از تخریب را تا حد زیادی کاهش می دهد. هالوکور (Hollow Core) در واقع نوعی سیستم سقفی مجوف پیش ساخته است که در کارخانه تولید شده و به محل انجام پروژه انتقال یافته و مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که این سقف به صورت پیش ساخته است و سرعت اجرا را افزایش می دهد، در پروژه های بزرگ ساختمانی از آن استفاده می شود.
خوب است بدانید، اجرای این نوع سقف بدون نیاز به قالب بندی امکان پذیر است. از این رو هزینه اجرایی کاهش یافته و از آنجایی که به استفاده از جک در زیر این سقف نیازی نیست، تیغه چینی را می توان زودتر از موعد آغاز کرد. قطعات پیش تنیده به دلیل داشتن سطح صاف و بدون برآمدگی، نیاز به اجرای سقف کاذب در زیر سقف و یا کف سازی برای مسطح کردن روی سقف را از بین می برند. نبود تیر و ستون در پلان ها و وجود مدول های بزرگ نیز باعث می شود تا در کاربری های آینده قادر به تغییر عملکرد فضاهای معماری بود. اجرای سقف هالوکور به صورت یکپارچه و بدون وجود درز امکان پذیر می باشد. سقف های هالوکور در پروژه های مختلفی از قبیل: سالن های ورزشی، استخرها و تالارها، همچنین در ساخت سقف سوله و اسکلت فلزی و بتنی مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایای سقف هالوکور
استفاده از سقف هالوکور (Hollow Core) مزایای فراوانی دارد: صرفه جویی در هزینه ها و استفاده بهینه از مصالح یکی از این مزایا می باشد. ساختمان هایی که با سیستم سقفی هالوکور ساخته می شوند هزینه ساخت کمتری در مقایسه با سایر سیستم های دارند. عملیاتی از قبیل: شمع گذاری، قالب بندی، بتن ریزی و آرماتوربندی درجا در این سیستم حذف شده و کاهش هزینه ها به دلیل پیش ساخته بودن این سقف ها می باشد. سقف هالوکور (Hollow Core) کاهش وزن ساختمان را به همراه دارد. این قطعات پیش تنیده از حفره های توخالی تشکیل شده که وزن مرده ساختمان را کاهش می دهند. طراحی خاص این سقف باعث می شود تا میزان استفاده از مصالح در اسکلت سازه نیز تا میزان زیادی کاهش یابد. ضخامت کف سازی با این سیستم کاهش می یابد. چرا که امکان عبور تاسیسات از درون حفره ها وجود دارد.
از آنجایی که وزن صفحات هالوکور سبک بوده و منجر به کاهش وزن ساختمان می شود، صدمات ناشی از وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله را کاهش می دهد. در این سیستم، آویز تیرها حذف و ضخامت هالوکور کاهش می یابد، در نتیجه فضای غیر مفید طبقات کمتر می شود. این موضوع منجر به حفظ ارتفاع مفید طبقات شده که بدین ترتیب می توان تعداد طبقات ساختمان را در ارتفاع یکسان افزایش داد. عایق بودن یکی از مهم ترین مزایای این سقف ها است. قطعات هالوکور در واقع نوعی عایق گرمایی و صوتی است که از مقاومت بالایی در برابر ارتعاش برخوردار می باشد. با حذف آویز تیرها و کاهش ضخامت سقف، ارتفاع کل سازه کاهش یافته و همین موضوع منجر به کاهش نیروی زلزله می شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید