آشنایی با سیستم سازه ای آی سی اف (ICF)
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با سیستم سازه ای آی سی اف (ICF) و ویژگی های آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
سیستم سازه ای آی سی اف (ICF) چیست؟
پیشرفت تکنولوژی منجر به ایجاد روش های نوینی در صنعت ساختمان سازی شده که به ساخت اصولی ساختمان و سبک سازی سازه و ساختمان کمک شایانی می کنند. سبک سازی یکی از مسائل مهم و مورد توجه مهندسین و معماران است و بسیار حائز اهمیت می باشد. یکی از سیستم های سازه ای که با پیشرفت تکنولوژی وارد این صنعت شده، سیستم آی سی اف (ICF) است. این سیستم، روشی جدید برای سبک سازی و عایق کاری سازه می باشد. در این سیستم ، پنل های پلی استایرن به عنوان عایق صوتی, حرارتی و قالب بتنی مورد استفاده قرار می گیرند. در این روش نوین ، بتن مسلح به عنوان عضوی باربر به کار گرفته می شود.
Insulating Concrete Formwork سیستمی است که با عنوان یک ساختار پایه ای توسعه یافته و معرفی و شناخته می شود. این سیستم سازه ای متشکل از دو لایه عایق پلی استایرن است که به موازات یکدیگر قرار گرفته اند. این دو لایه در قسمت میانی با استفاده از میلگرد مسلح و قطعات اتصال دهنده به یکدیگر وصل می شوند و پس از عملیات بتن ریزی بخشی از دیوار خواهند شد. از تکنولوژی ICF می توان در ساختمان های ورزشی, تجاری, اداری و همچنین در احداث و ساخت تاسیسات شهری, مناطق روستایی, بیمارستان ها, استخرها و … استفاده کرد.
نکته
سیستم ICF که به عنوان نوعی دیوار عایق در سازه مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از روش های نوین در صنعت ساختمان سازی است و کاربرد بسیار زیادی در پروژه های مسکونی دارد. ICF ، بازدهی کمی و کیفی را تا حد زیادی افزایش داده و بدین ترتیب باعث می شود تا در وقت و سرمایه صرفه جویی بسیاری گردد. وزن سبک مدول های سیستم ازه ای ICF ، حمل و نقل را بسیار آسان کرده است. از این سیستم در ساختمان های ۱ تا ۶ طبقه می توان استفاده کرد. در صورتی که سازه بیش از 6 طبقه داشته باشد ، برای استفاده از این سیستم باید سازه را با مسلح کردن داخل قالب ها، تقویت کرد. در غیر این صورت استفاده از ICF در ساختمان های بلند مرتبه امکان پذیر نخواهد بود.
ویژگی های این سیستم:
یکی از ویژگی های سیستم آی سی اف (ICF) ، نصب بسیار سریع و بدون نیاز به ماشین آلات سنگین است که این سیستم را در بین مهندسین و سازندگان بسیار محبوب ساخته است. از آن جایی که قالب ها در این سیستم به صورت پیش ساخته هستند، در اجرای دیوارکشی نیازی به قالب بندی ویژه نیست. سیستم ICF ، عمر مفید سازه و ساختمان را افزایش داده و آن را در برابر تغییرات جوی و زلزله و باد می کند. مطابقت این سیستم سازه ای با مقررات و ضوابط ملی ساختمان باعث شده تا اجرای آن در کنار دیگر سیستم های ساخت و ساز امکان پذیر باشد. از آنجایی که جنس لایه های سیستم آی سی اف (ICF) از فوم پلی استایرن است، به عنوان یک عایق حرارتی, برودنی و صوتی عمل کرده، از این رو هزینه های مصرف انرژی را تا حد قابل قبولی کاهش می دهد.
یکی از ویژگی های جالب این سیستم، امکان اضافه نمودن طبقات در آن تا 50 متر می باشد. مقدار میلگرد مصرفی در سیستم ICF در مقایسه با سایر سازه ها، کمتر است. همین باعث می شود تا وزن آن سبک بوده و در نتیجه رفتار بهتری در برابر ارتعاشات و زلزله داشته باشد. خوب است بدانید، فوم پلی استایرن ضد حریق و بتن یکی از مصالح نسوز است. از آنجایی که در ساخت سیستم ICF از هر دوی این ها استفاده می شود، مقاومت سازه های ساخته شده با این سیستم در برابر حرارت و آتش سوزی نسبت به سایر سازه ها بیشتر است. قابلیت طراحی در فرم های متنوع و امکان استفاده از ICF در نمای ساختمان از دیگر ویژگی های این سیستم می باشد.
اجرای سیستم ICF
سیستم آی سی اف (ICF) در 6 مرحله قابل اجرا است که شامل: آماده سازی فونداسیون، چینش بلوک ها بر روی فونداسیون، آرماتوربندی درون بلوک ها، استقرار پشت بندها، اجرای بازشوها و بتن ریزی می باشد. لازم به ذکر است، قیمت سیستم سازه ای icf در مقایسه با سازه های سنتی و بتنی و با توجه به نوع قالب و ساخت آن، مناسب تر است. همچنین ماندگاری و استحکام این سازه ها نسبت به سایر سازه ها بیشتر می باشد. سازه های ساخته شده با این سیستم به نگهداری و تعمیرات زیادی نیاز ندارند که این موضوع به عنوان یک مزیت و ویژگی مهم به شمار می رود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید