با مفهوم و ویژگی های سقف کرومیت آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با مفهوم و ویژگی های سقف کرومیت آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
سقف کرومیت چیست؟
کرومیت یکی از انواع سقف و به مانند سقف تیرچه بلوک معمولی با تیرچه های متفاوت است. این سقف ویژگی هایی دارد که این روزها بسیاری از سازندگان را مجذوب خود کرده و در بسیاری از ساخت و سازها مورد استفاده قرار می گیرد. اجرای سقف به عنوان یکی از اجزای سازه ، به روش های گوناگون و با توجه به مقاومت سازه انجام شده و در آن از مصالح گوناگون استفاده می شود. در ساخت سقف کرومیت از تیرچه فلزی با جان باز استفاده می شود. این سقف که یکی از انواع جدید سقف به شمار می رود، بیشتر در سازه های فولادی مورد استفاده قرار می گیرد و استحکام و یکپارچگی بالایی هم دارد. مزایای کرومیت نسبت به سایر سقف ها بیشتر است و استفاده از آن در در سازه های مختلف امکان پذیر می باشد.
یکی از ویژگی های سقف کرومیت، بتن ریزی همزمان چندین سقف است که با استفاده از تیرچه های کرومیت به راحتی امکان پذیر می باشد و همین موضوع باعث شده تا این نوع سقف بسیار اقتصادی باشد. همچنین به دلیل حالت ایستاده تیرچه های کرومیت ، شمع بندی در زیر سقف حذف می شود. طراحی تیرچه های کرومیت طوری است که قادر به تحمل وزن بتن و قالب ها به تنهایی هستند. تیرچه های فولادی بعد از اتمام عملیات بتن ریزی با بتن ترکیب و یکپارچه شده و همین باعث می شود تا قادر به تحمل بارهای وارده به سقف باشند. به طور کلی این تیرچه ها، تمامی بارهای زنده و مرده وارده را قبل و بعد از گیرش بتن تحمل می کنند و این یکی از ویژگی های بارز سقف کرومیت می باشد.
ویژگی های سقف کرومیت: اجرای سقف کرومیت
قبل از نصب، تیرچه های فولادی که در ساخت سقف کرومیت از آن ها استفاده می شود، باید مورد بررسی قرار گیرند تا از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل شود. در صورت بلند بودن طول این تیرچه ها، باید بریده شده و سپس در محل مورد نظر قرار داده شده و تقویت گردد. همچنین بال زیرین تیرچه ها در ساخت سازه های بتنی باید روی قالب فلزی یا چوبی قرار بگیرد.پس از بتن ریزی در تیرچه های فولادی، بتن به فضاهای بین تیرچه نفوذ می کند. همین موضوع منجر به افزایش مقاومت برشی تیرچه ها می شود. زمانی که جان تیرچه ها از بتن پر شد، لرزش سقف را به همراه خواهد داشت. توجه داشته باشید، برای نفوذ بتن به کلیه قسمت های تیرچه، عملیات ویبره باید هنگام بتن ریزی انجام شود.
بلوک های مورد استفاده در سقف کرومیت
بلوک های مورد استفاده در سقف کرومیت، بلوک سفالی، بلوک سیمانی و بلوک پلی استایرن هستند. ضخامت جداره بلوک های سیمانی بای 1.5 سانیمتر و نشیمن آنها روی تیرچه باید 1.75 سانتیمتر باشد. ضخامت جداره بلوک های سفالی نیز باید 0.8 سانتی متر و بدون ترک خوردگی باشد. در صورت استفاده از بلوک های پلی استایرن، سطح بلوک های تحتانی باید با رابیتس پوشش داده شود. همچنین اندودکاری آنها باید با استفاده از ملات گچ با ضخامت 2.5 سانتی متر انجام شود. بلوک های پلی استایرن از مواد پلیمری ساخته شده اند و از وزن کمتری نسبت به سایر بلوک ها برخوردارند. با استفاده از این بلوک ها می توان کاهش چشمگیری را در هزینه ها و زمان اجرای پروژه شاهد بود.
پس از اتمام قالب بندی بازشوها و کلاف ها، بلوک چینی سقف کرومیت انجام می شود که نیاز به نیروی متخصص دارد. اجرای بلوک چینی باید به گونه ای باشد که کمترین فضای خالی باقی بماند. برای پر کردن قسمت های اریب نیز باید از بلوک های متناسب استفاده کرد. در صورت نیاز باید بلوک ها را برای چیدن این قسمت ها به اندازه مناسب برش داد.
مزایا و ویژگی های سقف کرومیت
در صورت اجرای صحیح سقف کرومیت، این نوع سقف از مزایای ویژه و منحصر بفردی در مقایسه با سایر سقف ها برخوردار است. مزایایی از قبیل: انسجام بسیار بالا، ضخامت قابل قبول، عدم نیاز به سقف کاذب و سرعت اجرای بالا. سرعت اجرای بالا و سهولت کار از مزایای مهم سقف های کرومیت است. به طوری که عملیات ساخت و ساز را می توان پس از بتن ریزی بلافاصله ادامه داد. امکان بارگذاری های سبک نیز وجود دارد. امکان تغییر شکل به منظور دستیابی به مقاومت نهایی مزیت دیگر این نوع سقف است. به طور کلی سیستم سقف کرومیت به گونه ای است که مقاومت نهایی خود را پس از تغییر شکل های بسیار کسب می کند و یک انفصال بین تیرچه و بتن انفصال اتفاق می افتد که این انفصال تدریجی منجر به ایمنی و استحکام آن می شود و آن را تضمین می کند.
از آنجایی که حالت تیرچه های کرومیت ایستاده است ، قادر به تحمل وزن بتن خیس است و در نتیجه از میزان تنش می کاهد. همچنین میزان بتن مصرفی در این نوع سقف نسبت به سایر سقف ها کمتر است که باعث کاهش وزن سقف و در نهایت کاهش وزن سازه می شود. در اجرای سقف کرومیت نیاز به شمع بندی نیست که این به کاهش هزینه های ساخت و ساز می انجامد. به دلیل جوش دادن تیرچه های کرومیت به اسکلت، یکپارچگی اسکلت و سقف بعد از گیرش بتن رخ می دهد. سقف کرومیت معمولاً در ساختمان هایی که تعداد طبقات آنها بالا و یا زیر ینای آنها کم است بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. گفتیم که شمع بندی در اجرای این سقف لازم نیست، به همین دلیل امکان بتن ریزی چند سقف به طور همزمان وجود دارد.
نکته
یکی از ویژگی های مهم سقف های کرومیت، اجرای سقف با دهانه و باربری ویژه است. به عبارتی می توان گفت اجرای سقف با بارهای سنگین و دهانه های بلند امکان پذیر است. در صورت استفاده از سقف کرومینت، امکان اجرای دهانه سقف تا 12.5 متر با قابلیت تحمل شدت بار ۷ تن وجود دارد. برای تضمین ایمنی اجرای سقف و جلوگیری از ایجاد هر گونه نقصی در پروژه، طراحی و اجرای سقف های کرومیت باید تحت نظر و با راهنمایی نیروهای متخصص انجام شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید