معرفی نکات مهم در نقشه های معماری فاز یک
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به معرفی نکات مهم در نقشه های معماری فاز یک بپردازیم. با ما همراه باشید.
نقشه های معماری فاز یک
نقشه فاز یک به نفشه ای گفته می شود که برای صدور عوارض ساخت و ساز توسط طراح یا مهندس معمار تهیه می شود. این نقشه ها باید به طور دقیق با مقیاس ۱:۵۰ یا ۱:۱۰۰ ترسیم شوند. این نقشه ها نشان دهنده ویژگی های طرح معماری ساختمان ازقبیل: نحوه ی استقرار کیفیت و روابط فضاها مشخصات نماهای ساختمان هستند. نقشه های فاز یک برای این طراحی می شوند که ساختمان را به کارفرما و ساکنین جهت اخذ نظر آنها معرفی کرده و به تایید شهرداری رساند. همچنین با استفاده از این نقشه ها می توان به ارزیابی امکانات مربوط به اجرای سازه و تأسیسات ساختمان و برآورد هزینه و زمان اجرای پروژه پرداخت. به عبارتی نقشه های فاز یک به عنوان مبنای قضاوت ارزیابی و تصمیم گیری کارفرمایان و سرمایه گذاران هستند. از این رو باید در کیفیت ترسیمات و ارائه صحیح طرح دقت ویژه ای کرد.
نکات مهم در نقشه های معماری فاز یک
فاز I و سایت پلان
در ترسیم نقشه فاز یک معماری ارائه مدارکی از قبیل: جدول متراژ زیر بنا، سایت پلان، پلان ها شامل: زیرزمین ها ، همکف ، طبقات ، خرپشته و بام، کلیه نماها و مقاطع الزامی است. توجه داشته باشید ارائه حداقل ارائه یک مقطع از راه پله الزامی است و باید با پلان ها هماهنگی کامل داشته باشد. لازم به ذکر است، اندازه گیری و رقوم ارتفاعی باید به طور کامل در تمامی نقشه ها درج شود.
در ترسیم سایت پلان باید مواردی از قبیل: وضعیت همجواری ها شامل: طول پیشروی و رعایت پخ ، تعیین قدمت بنا به طور حدودی، ترازهای چهارگوشه و وسط اضلاع زمین و ابعاد کامل زمین و زوایای مربوطه، اندازه درز انقطاع و علامت شمال، نمایش محل ورودی های پیاده و سواره و عرض گذرهای مجاور و همچنین محل درخت های موجود در سایت و معبرهای مجاور درج و مشخص گردد.
مشاعات
در مشاعات ساختمان باید موارد زیر پیش بینی شود:
به صلاحدید مهندس معماری برای حفظ ابعاد مفید پارکینگ ها ، برای نازک کاری ، 10 سانتی متر به ابعاد داخل به داخل ستون ها جهت ایست خودرو ، اضافه می شود. ورودی پارکینگ برای بیش از 25 واحد پارکینگ 5 متر و برای تردد کمتر از آن 3.50 متر باید در نظر گرفته شود. ضخامت دیوارهای خارجی ، پاسیو ها ، راه پله ها ، راهروهای عمومی و جداکننده واحدها برای کاهش تغییرات در جدول زیر بنای واحدها و حفظ ابعاد مکفی راه پله و آسانسور ، پاسیو ، پارکینگ و غیره در نقشههای فاز دو ، باید در نقشه های فاز یک از 20 سانتی متر به 30 سانتیمتر افزایش یابد. برای این که فضای مفید راه پله حفظ شود، پس از اتمام نازک کاری ، بهتر است عرض راه پله به 2.60 متر افزایش یابد. همچنین ضخامت دیوارهای اطراف راه پله 30 سانتیمتر در نظر گرفته شود.
باید در نقشه ها ابعاد واقعی ستون ها در نظر گرفته شود. این ابعاد برای ستون های بتنی 50*50 و برای ستون های فلزی 40*40 سانتیمتر می باشد. در تمامی ساختمان های با طول مسیر حرکت بیش از 21 متری از کف ورودی اصلی ، باید از حداقل یک دستگاه آسانسور مناسب حمل بیمار استفاده شود. ابعاد چاه آسانسور برانکاردبر 260*160 سانتی متر و با رعایت حداقل عمق راهروی مقابل آسانسور به اندازه عمق کابین 210 سانتیمتر می باشد. در ساختمان های 8 طبقه با ساختمان های با طول مسیر حرکت 28 متر و بیشتر از کف ورودی اصلی ، باید حداقل دو دستگاه آسانسور پیش بینی کرد. که یکی از از آن ها باید برانکاردبر باشد.
نکته
پیش فضای لازم برای آسانسور های ویلچربر در زیرزمین 150*150 سانتی متر برای آسانسور برانکاردبر 150 با عمق 210 سانتی متر رعایت شود. طول مسیر قائم حرکت در ساختمان های غیرمسکونی از کف پایین ترین طبقه تا کف بالاترین طبقه محاسبه می شود. برای ساکنین طبقات به حیاط از طبقه همکف و یا زیرزمین باید باتوجه به شیب زمین و عدم مشرفیت، دسترسی مستقیم ایجاد کرد. حدفاصل درب و فضاهای ارتباطی مشاعات مانند راهرو ها ، لابی ها و راه پله و آسانسور ها و غیره با پارکینگ ها باید به میزان 80 سانتی متر رعایت شود. اگر درب انبارها به محل ایست پارکینگ ها باز شوند ، باید رعایت حد فاصل 50 سانتی متری با حدود اختصاص داده شده به پارکینگ ها رعایت شود. راه عبور پیاده جهت دسترسی به راه پله و سایر فضاهای مشاعی نیز باید به درستی پیش بینی شود.
ارتفاع مفید طبقات، تاسیسات
ارتفاع مفید در طبقات زیرزمین ساختمان هایی که دارای ضخامت سقف 50 سانتی متر هستند، باید حداقل 2.40متر و ارتفاع مفید طبقات زیرزمین 2.90 متر باشد .ارتفاع مفید طبقات باید به 3.40 متر و طول راه پله به 5.40متر افزایش یابد. همچنین تعداد پله ها در هر طبقه باید به 20عدد با ارتفاع 17 سانتیمتر افزایش پیدا کند. مساحت فضای مربوط به تاسیسات پمپخانه منابع ذخیره آب اضطراری و آتش نشانی و اتاق دیزل ژنراتور برق اضطراری باید حداقل 5 متر مربع باشد. این فضا باید از دسترسی مناسب با حداقل عرض 80 سانتی متر برخوردار باشد . توجه داشته باشید، حداقل حجم منبه ذخیره آب ،4 متر مکعب و حداقل حجم منبع دخیره آب آتش نشانی ، 6 متر مکعب می باشد.
نکته
دو پمب 2900 rpm برابر است با یک متر مربع سطح اشغال که بدون سیستم آتش نشانی باشد، 5.5 مترمربع و با سیستم آتش نشانی ، 6 مترمربع و با سیستم آتش نشانی و اسپرینکلر ، 12 مترمربع از سطح را اشغال می کند. اگر مخزن روی بام و تا 18 متر ارتفاع از سطح زمین قرار گیرد نیازی به پوستر آبرسانی نیست. پوستر آتش نشانی همواره مورد نیاز است. داکت های تاسیساتی مکانیکی در مجاور سرویس های بهداشتی و آشپزخانه ها به ابعاد حداقل 40*60 سانتیمتر باید حتماً تعبیه شود. داکت برق نیز باید در مجاور فضاهای مشاع به ابعاد حداقل 30*80 سانتیمتر تعبیه شده و دسترسی مناسب داشته باشد. اگر در ساختمان تاسیسات مرکزی وجود دارد باید داکت دودکش موتورخانه برای هر دودکش حداقل به ابعاد مفید 60*60 سانتی متر تعبیه شود.
اگر در ساختمان از کولر آبی استفاده می شود برای تامین شرایط محیطی مناسب در واحدها باید مواردی از قبیل: تراس برای قرارگیری کولر آبی با نماسازی مناسب و مورد تایید مراجع ذیصلاح در بناهای با ارتفاع بیش از 5 طبقه مسکونی پیش بینی شود. در ساختمان هایی که دارای تاسیسات مرکزی هستند، برای موتورخانه مرکزی باید فضایی با مساحت حداقل 40مترمربع در نظر گرفته شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید