با مصالح نماسازی ساختمان آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری می خواهیم شما عزیزان را با مصالح نماسازی ساختمان آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
جزئیات نماسازی باید در نقشه های اجرایی هر پروژه تعیین و مشخص شود. این جزئیات عبارتند از: رنگ بافت و شکل نماسازی و … که تصویر آن باید در صفحه آخر پروانه ساختمانی الصاق گردد. اجرای نماسازی ساختمان باید متناسب با اقلیم و نوع کاربری ساختمان و همچنین مسائل اقتصادی صورت گیرد و با محیط اطرافش همخوانی داشته باشد.
انواع مصالح نماسازی ساختمان
انواع نماسازی با توجه به متریال و هندسه عبارتند از: نماسازی با سنگ های منظم و غیر منظم و سنگ های پلاک به شکل لوحه سنگ، نماسازی با انواع آجر نما، نماسازی با بتن نمایان، نماسازی شیشه ای، نماسازی با دیوارپوش های پرده ای و نماسازی با مصالح مصنوعی. در ادامه به بررسی بیشتر این مصالح نماسازی می پردازیم:
نماسازی با سنگ
همانطور که در بالا گفته شد، انواع نماسازی با سنگ عبارتند از: نماسازی منظم، غیر منظم و سنگ پلاک. از پرکاربردترین سنگهایی که برای نماسازی استفاده می شود، می توان به: سنگ گرانیت، ماسه سنگ یا سند استون، دیوریت و گابرو، مرمر و مرمریت، کوارتزیت و تراورتن، لاشه و قواره، بادبر و پلاک اشاره کرد.
مصالح نماسازی ساختمان: نماسازی با آجر
انواع نماسازی با آجر عبارتند از: آجر گری، آجر تراش و آب ساب، آجر ماشینی و آجرهای تزیینی. برای نمای آجری از آجرهای ساخته شده برای نما استفاده می شود. برای نمای آجری بهتر است آجر قبل از استفاده از آن تراشیده شود. بدین ترتیب که اضلاع آجر توسط تیشه یا ماشین های تراش مخصوص، کاملاً گونیا می شود. برای این که ملات نماهای آجری را پهن کنیم باید از شمشه ملات استفاده نماییم. شمشه ملات ابزاری متشکل از تخته هایی به عرض 1.5 و 2 سانتی متر و طول حدود 50 سانتی متر است. شمشه ملات را باید به گونه ای بر روی دیوار قرار دهید که یک ضلع آن روی دیوار در محل پهن کردن ملات در قسمت نما و ضلع دیگرش متکی بهنما باشد.
بعد از قرار دادن شمشه ملات، ملات را پشت آن پهن کنید، به طوری که ملات در حدود ۵/۱ الی ۲ سانتیمتر عقب تر از لب کار باشد. این کار برای بند کشی ملات است و علاوه بر این ضخامت ملات در تمامی قسمت ها یکنواخت خواهد شد . توجه داشته باشید، آجرچینی باید با استفاده از ریسمان و شاقول در تمام رگ ها انجام شود. از ریخته شدن دوغاب به قسمت نما نیز باید جلوگیری به عمل آید تا منظره ناخوشایندی ایجاد نشود. البته می توانید بدون ریختن دوغاب، نماسازی آجری را اجرا کنید.
نماسازی گچی و سیمانی
نماسازی گچی در ایران خیلی رایج نیست ولی در برخی موارد نماسازی را با گج انجام می دهند. در نماسازی گچی از گچبری استفاده می شود و با استفاده از سر ستون سازی، نما شکل بسیار زیبایی پیدا می کند. نماسازی گچی با گچ مخصوص که مقاوم در مقابل آب و رطوبت است انجام می شود.
انواع نمای سیمانی عبارتند از: تخته ماله، تگرگی، چکشی، سیمان شسته و … که هر کدام از این روش ها با دانه های ماسه مختلف رنگی در محل ساخته و اجرا می شود. در صورت ماله اندود شدن سطح ها ی بزرگ باسیمان، در اثر نشست های ساختمان در آن ترک های موئی به وجود می آید. برای جلوگیری از این اتفاق باید زیر کار را با سیمان معمولی و ماسه بپوشانید که با عنوان آستر شناخته می شود. ولی قبل از آستر کردن باید تمام سطح دیوار را حتماً شمشه گیری نمایید و با ملات ماسه و سیمان بین شمشه ها را پر کنید.
آبیاری سیمان باید در طول سیمان کاری و حتی تا چند روز بعد از آن انجام شود. بهتر است حداقل روزی سه الی چهار بار دیوار سیمان کاری شده آبیاری نمایید. این کار برای جلوگیری از فرو ریختن ماسه سیمان مصرف شده می باشد. مصالحی که با سیمان مصرف می کنید باید حداقل در حرارت های ۴ الی ۵ درجه بالای صفر انجام شود. در غیر این صورت ملات یخ زده و فاسد می شود.
نماسازی شیشه ای
خوب است بدانید، اولین ساختمان شیشه ای جهان، قصر کریستال لندن بود که در اواسط قرن نوزدهم میلادی بنا شد. امروزه با پیشرفتهای چشمگیری که در کار تولید انواع شیشه ها صورت گرفته است، از بناهای شیشه ای استقبال زیادی می شود. دلیل این استقبال نیز وجود شیشه های نشکن، دو یا چند جداره عایق صدا و حرارت، شیشه های رفلکسی و … هستند. انواع شیشه به عنوان یک مصالح ساختمانی بسیار زیبا، عایق و با صرفه اقتصادی شناخته می شود و روز به روز درخواست برای استفاده از آن در سازه های مختلف افزایش می یابد.
استفاده از شیشه در ساختمان، امکان دید وسیع و روشنایی کافی برای ساکنان را به همراه دارد که این یکی از ویژگی های برتر شیشه نسبت به سایر مصالح ساختمانی است. با استفاده از انواع خاص شیشه، این دید می تواند فقط از داخل به خارج باشد و نور ورودی هم عاری از هر گونه اشعه مضر خورشید می باشد. چون تمامی اشعه های زیان آور خورشید در برخورد با سطح شیشه ها، منعکس می شود.
مصالح نماسازی ساختمان: نماسازی با کامپوزیت آلومینیوم
ورق کامپوزیت آلومینیومی متشکل از ۳ لایه اصلی است. این سه لایه عبارتند از: ۲ لایه آلومینیوم در دو طرف ورق به ضخامت ۵/۰ میلیمتر و یک لایه از جنس پلی اتیلن غیر سمی و غیر قابل احتراق به ضخامت ۳ میلیمتر در میان دو ورق آلومینیوم. انعطاف پذیری و عایق سازی ورق کامپوزیت آلومینیومی در مقابل صدا و حرارت بر عهده این لایه است.
مزایای ورق پانل کامپوزیت آلومینیوم
یکی از مزایای این ورق ها، سبک وزنی آن ها است. وزن ورق های کامپوزیت در حدود ۸ – ۵ کیلوگرم در هر مترمربع است. این در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی بسیار وزن پایینی است. نمای کامپوزیت آلومینیوم در حدود 90 درصد از سنگ گرانیت، 85 درصد از سیمان، 75 درصد از شیشه و 50 درصد از ورق معمولی سبک تر است. این ورق ها دارای خواص آکوستیک هستند. در واقع فضای خالی پشت ورق های کامپوزیت این خاصیت را ایجاد می کند و خاصیت عایق بودن ساختمان را افزایش می دهند. شکل پذیری از دیگر مزایای این ورق ها است. به گونه ای که با استفاده از ابزار مخصوص می توان زوایای مختلف با لبه تیز تا ۱۳۵ درجه را با این ورق ها ایجاد کرد.
این ورق ها از تنوع رنگی بسیاری برخوردارند و طراحان از رنگ های بسیار متنوع و مختلف می توانند در طرح های خود استفاده نمایند. رنگ کردن پانل ها با استفاده از سیستم های بسیار پیشرفته و با کیفیت بالا انجام می شود و رنگ مورد نظر بالاترین کیفیت و بهینه ترین مقاومت را در برابر شرایط نامساعد جوی و آلودگی های صنعتی خواهد داشت. خوب است بدانید تامین این خواص به وسیله پوشش های فلورایدی صورت می گیرد. این ورق ها دارای مقاومت در برابر آتش سوزی هستند. به طوری که این مصالح در بسیاری از کشورهای جهان از لحاظ مقاومت در برابر آتش سوزی به عنوان مصالح ضد احتراق شناخته می شوند. جالب است بدانید هیچ آلودگی زیست محیطی پس از آتش سوزی به همراه ندارند. این به دلیل آن است که تمامی مواد بکار رفته در ساخت آن فاقد CFC می باشند.
نکته
ورق های کامپوزیت دارای عملکرد غیر وابسته در هنگام زلزله هستند. چرا که به صورت ثابت بهنمای ساختمان متصل نمی شوند. بدین ترتیب در زمان زلزله تنها در جای خود حرکت کرده و این امر باعث می شود تا امکان فرو ریختن آن ها بسیار کم شود. یکی از ویژگی های نمای کامپوزیت، امکان آب بندی آن است. طوری که امکان نفوذ آب به زیر نما وجود نداشته باشد. بدین ترتیب آب باران و برف پس از هدایت به شیارهای تعبیه شده از محل معینی خارج می شوند. لازم به ذکر است، این ورق ها از مقاومت خوبی در مقابل خوردگی ناشی از آب و هوا و باران های اسیدی برخوردارند و زیبایی و کیفیت نما در اثر عوامل جوی از بین نمی رود.
مطالب مرتبط:
قوانین و ضوابط نماسازی ساختمان با انواع سنگ
انتخاب بهترین و مناسب ترین سنگ نما
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید