نحوه متریال دهی، نورپردازی و رندر فضای داخلی با استفاده از Vray
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم به شما عزیزان نحوه متریال دهی، نورپردازی و رندر فضای داخلی با استفاده از Vray را آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
رندر فضای داخلی با Vray
Vray یکی از پلاگین ها و درحقیقت یک موتور رندر قوی در نرم افزار ۳ds max است. با استفاده از این افزونه سرعت و کیفیت رندر تری دی مکس افزایش می یابد. در این مطلب می خواهیم فرض را بر این بگذاریم که در حالا مدل سازی سه بعدی یک فضای داخلی هستیم و می خواهیم یک رندر طبیعی ایجاد کنیم. برای تنظیم بهتر نور صحنه از تنظیمات Vray physical camera استفاده می کنیم.
رندر فضای داخلی با Vray: نکته مهم
توجه داشته باشید، قبل از هر رندر در ۳dsmax باید یکسری قوانین اولیه را بدانید و رعایت کنید. این قوانین عبارتند از: مقیاس واقعی صحنه، صحنه باید به صورت بی نقص، سه بعدی شده باشد. همچنین باید از تکسچرهای با کیفیت عالی استفاده شود. متریال ها دارای Diffuse و Bump و specular طبیعی باشند. در صورت داشتن سیستم قوی، می توانید از Displacement هم در متریال ها استفاده نمایید. Gamma باید حتماً روی ۲٫۲ تنظیم و از نوردهی واقعی مثل Vray sun و Vray استفاده شود. حتما از Vray physical camera استفاده نمایید.
توجه داشته باشید، برای ایجاد یک رندر طبیعی باید از دنیای واقعی تقلید کنید و به محیط اطراف توجه کنید و از آن الگوبرداری نمایید. مثلا نور خورشید یا رنگ اتاق را باید در نظر بگیرید.
متریال های Vray برای فضای داخلی و افزودن نور محیط
برای رندرگیری و شبیه سازی فضاهای داخلی باید specular و Glossiness بیشتری را مورد استفاده قرار دهید. البته این در مقایسه با رندرگیری فضاهای داخلی است. بدین ترتیب فضای جذاب و شیک تری را خواهید داشت. همچنین در همه جا انعکاس به چشم می خورد. برای افزودن نور محیط (Vray dome light HDRI) باید طوری عمل کنید که صحنه نرم تر بنظر برسد. همچنین می توانید کاری کنید که همزمان نور خورشید هم از پنجره وارد فضای اتاق شود. برایا این منظور باید تعدادی نور Spherical vray light را به صحنه بیفزایید. این برای ایجاد کانتراست بیشتری در فضا می باشد.
کنترل نور با Vray physical camera و تنظیمات رندر Vray برای طراحی داخلی
توصیه می کنیم در تمامی نورپردازی های داخلی از دوربین Vray physical camera استفاده کنید. بدین ترتیب با بروز هر مشکل در زمینه نورپردازی و تاریکی و روشنی فضا ، تنظیمات این دوربین به شما کمک می کند تا به راحتی کار را اصلاح نمایید. گزینه های مهمی که در این دوربین می توانید از آن ها استفاده کنید، عبارتند از: Focal length و F-number و Shutter speed و ISO . برای رندر نهایی می توانید از تنظیماتی که در تصویر زیر آمده استفاده کنید. این تنظیمات برای بیشتر فضاهای داخلی نور روز بسیار مناسب هستند. همچنین می توانید از آن برای رندر صحنه های خارجی نیز استفاده کنید. با کمک پست پروداکشن نیز می توانید تصاویر خود را بهبود بخشید.
نوشته های مرتبط:
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- دلایل و روشهای رفع خطا و ارور باز شدن ۳dmax
- انتقال حجم سه بعدی از Autocad و Revit و ۳dmax…
- نکات مهم در ۳d max
- آموزش طراحی نمای رومی در ۳dmax
- شبیه سازی تخریب اجسام با Rayfire در تری دی مکس
- آموزش انیمیشن سازی: تنظیم سرعت فریم ها و قاب ها
- مسیردهی به حرکت آبجکتها در ساخت انیمیشن (جلسه دوم)
- مسیر دهی به حرکت آبجکت ها در ساخت انیمیشن (جلسه…
- آموزش انیمیشن تغییری در ۳d max
دیدگاهتان را بنویسید