با مفهوم دیوار خشک و کاربردهای آن آشنا شوید
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با مفهوم دیوار خشک و کاربردهای آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
دیوار خشک و کاربردهای آن
دیوار خشک یا drywall به یک ورق گچ استفاده شده که بین دو لایه ضخیم کاغذ یا مقوا قرار گرفته است، اطلاق می شود.دلیل این نامگذاری، به کار نگرفتن مواد مرطوب مانند سیمان و گچ می باشد. دیوار خشک نوعی دیوار پیش ساخته است که از آن به عنوان دیوار جدا کننده داخلی سازه های بتنی ، فولادی و همچنین سازه چوبی استفاده می شود. این دیوارها همچنین برای پوشش نهایی و پوشش سازه بنا نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
در سازه بتنی و فولادی برای اجرای این دیوارها از مقاطع سرد نورد شده استفاده می شود. در سازه های چوبی نیز ، چوب در بین دو جداره دیوار قرار می گیرد. برای اجرای دیوار خشک باید یک یا چند لایه، صفحات روکش دار گچی توسط پیچ مخصوص بر روی قاب های فولادی سبک با فولاد سرد نورد شده با مقاطع C و U نصب شود. درزگیری میان این صفحات توسط نوار و بتونه مخصوص صورت می گیرد. طوری که در نهایت یک سطح یکپارچه و بدون درز ایجاد می شود که قابلیت رنگ امیزی و کاشی کاری و سایر پوشش های نهایی را داشته باشد. لازم به ذکر است، در فضای خالی داخل دیوار می توان از عایق حرارتی و صوتی استفاده کرد. در این فضا، عبور و دسترسی به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی به راحتی امکان پذیر می باشد.
مزایای دیوار خشک
مزایای دیوارهای خشک عبارتند از:
دیوارهای خشک با قاب های چوبی یا فلزی نصب و تقویت می شوند ، به طوری که در صورت زلزله رفتار یکپارچه دیوار قوی است. بار مرده ساختمان را 35٪ و 60٪ نیروی زمین لرزه واقعی ساختمان را کاهش می دهد. در نتیجه کاهش هزینه ساخت و تامین ایستایی سازه را به همراه دارد. تأثیر برهم کنش و مناسب دیوار خشک با سازه در هنگام زلزله به دلیل رابطه دیوار خشک با سازه است. پس از اجرای اسکلت و سقف ها ، موادی مانند پروفیل های آهن ، مهاربند ، آجر ، بلوک های بتونی و سفالی ، ماسه ، بتن ، گچ ، خاک رس و آب حذف شده و در هزینه های ناشی از پرت مصالح و حمل به طبقات صرفه جویی می شود.
نیاز به تجهیزات جوشکاری با استفاده از دیوار خشک و به دنبال آن هزینه های مصرف برق و مشکلات مربوط به آن را در مناطق شهری از بین می رود. سرعت اجرای بالا (تقریباً سه تا چهار برابر در مقایسه با سیستم های سنتی) و هزینه های سربار مربوط به ساخت تیم اجرای سنتی را از بین می برد. زمان خواب سرمایه از ابتدا تا مرحله نازک کاری را کاهش می دهد. ظرفیت عایق حرارتی قابل توجه است و می تواند استانداردهای ماده 19 مقررات ملی ساختمان را برآورده کند. دیوار خشک یک عایق صدای چشمگیر برای شوک و انتقال هوا در ساختمان ها به شمار می رود.
نکته
اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی همزمان با استفاده از تیغه ها و استفاده از فضای آزاد بین تیغه ها. دسترسی آسان به تجهیزات مکانیکی و الکتریکی در صورت بروز مشکل ، نصب سریع و آسان و تعمیر صفحات و سقف های نادرست بدون نیاز به مواد و مصالح سنتی ، حذف مرحله تمیز کردن ساختمان از ملات سیمان ، گچ ، خاک و دیوارها ، کف ، درها و قاب پنجره ها.
استفاده از دیوار خشک ، حجم نخاله های ساختمانی و همچنین هزینه های ناشی از نظافت و حمل نخاله ها به خارج از ساختمان را تا حد زیادی کاهش می دهد. این دیوار را می توان بر روی کف تمام شده اجرا کرد. این موضوع می توان کمک زیادی به آسان کردن تغییرات اتی معماری بنا نماید. در استفاده از دیوار خشک نیازی به شاغول و تراز کردن هنگام کاشی و سرامیک کاری بر روی دیوار و کف نیست. این موضوع سرعت کاشی و سرامیک کاری را بالا می برد. یکی از مهمترین مزایای دیوار خشک، حذف زمان خشک شدن نازک کاری برای رنگ امیزی است که به خصوص در ماه های سرد سال مزیت مهمی محسوب می شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید