طراحی لابی ساختمان و نکات آن
در این مطلب از خانه معماری قصد داریم شما عزیزان را با طراحی لابی ساختمان و نکات آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
همانطور که میدانید تعداد مجتمع ها، برج ها و آپارتمان های مسکونی و اداری روز به روز در حال افزایش است. این ها فضاهایی هستند که تعداد زیادی از مردم در آن سکونت دارند. در نظر گرفتن فضایی در ورودی این ساختمان ها به عنوان لابی به دلیل وسعت بسیار زیاد آن ها و رفت و آمد های بسیار زیاد می باشد. لابی که یک فضای عمومی است، مورد استفاده تمامی ساکنان ساختمان قرار می گیرد. از این رو نیازهای آنان باید توسط این فضا به خوبی برآورده شود. تمامی لابی ها دارای سقف بلند و در طبقه همکف ساختمان هستند. لابی در حقیقت فضایی از ساختمان است که افراد در زمان ورود به ساختمان از آن عبور می کنند.
نکات مهم در طراحی لابی ساختمان های مختلف
طراحی لابی ساختمان: فضای نشیمن
لابی علاوه بر این که به عنوان یک فضای انتظار شناخته می شود و کاربرد دارد، مقدمه ای از مهمان نوازی و معماری ساختمان به شمار می رود. نشیمن بخشی از فضای لابی است که ترکیبی از مبل یا صندلی و میز در آن قرار می گیرد و شبیه اتاق نشیمن است که مختص نشستن افراد می باشد. این فضا به عنوان محل انتظار میهمانان و یا جلسات کوتاه با مهمانان غریبه به کار گرفته می شود. با استفاده از وسایل تزئینی و نورپردازی مناسب می توان حس فضایی این مکان را ارتقا بخشید.
طراحی سقف لابی
در ساختمان های بزرگ، طراحی سقف لابی باید طوری باشد که با مقیاس فضا و سبک دکوراسیون آن تناسب داشته باشد. لازم به ذکر است، نوع تزئینات فضای لابی باید با توجه به سبک دکوراسیون انتخاب شود.
طراحی لابی ساختمان: کف پوش لابی
یکی از نکات مهم دیگر در طراحی لابی ساختمان، انتخاب کفپوش مناسب است. محکم بودن کف پوش کف پوشهای سنگی می تواند بهترین انتخاب برای لابی باشد. کف پوش لابی باید مقاومت لازم را در مقابل ضربههایی که از اسبابکشی و حمل بار ایجاد میشود، داشته و همچنین تمیز کردن آن آسان باشد. در فضاهایی با وسعت زیاد و پر رفت و آمد، توصیه می شود که کفپوش از بین رنگ های روشن تر انتخاب شود. چون رنگ های تیره اثر کفش افراد و غبارهای موجود در هوا همیشه لکههایی را روی سطح سنگ ایجاد میکند و ظاهر آن کثیف به نظر می رسد. استفاده از فرشهای ماشینی، گلیم و گبه در چنین فضایی توصیه نمی شود. چرا که این ها دائماً در حال جابجا شدن هستند. وجود یک پادری برای تمیز کردن کف کفشها قبل از ورود و یا در مقابل در ورودی ساختمان امری ضروری است.
دیوارپوش لابی
در فضاهایی وسیع و پر رفت و آمد، احتمال برخورد بار و اسباب و اثاثیه در زمان اسباب کشی با دیوار بسیار پایین است. در این فضا ها می توان دیوارهای لابی را با رنگ روغنی یا کاغذ دیواریهای مختلف پوشاند و زیبا کرد. در لابی های کوچک معمولاً از مصالح مقاوم تر مانند سنگ و یا پوشش های چوبی برای دیوار پوش لابی استفاده می شود. استفاده از وسایل دکوراتیو نیز در این فضاها در مقایسه با لابی های بزرگتر، محدود می شود. وسعت فضا، نور موجود و همچنین لوازم دکوراسیون به کار رفته در لابی، فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب رنگ دیوارپوش می باشند.
فضای نگهبانی در لابی
بخشی از لابی به نگهبانی اختصاص دارد که متشکل از یک پیشخوان و یا میز و صندلی و همچنین امکانات مخابراتی است. این امکانات برای برقراری ارتباط با ساکنین واحدهای ساختمان برنامه ریزی شده است. چنین فضایی باید به صورت شاخص طراحی باشد تا در بدو ورود، تشخیص آن آسان باشد و افرادی که برای کسب اطلاعات به نگهبان نیاز دارند، بتوانند به راحتی به او دسترسی داشته باشد. مکان یابی نگهبانی لابی نیز اهمیت ویژه ای دارد و نگهبان از این طریق می تواند به راحتی بر رفت آمدهای فضا مسلط باشد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید