آشنایی با کاربرد و ویژگی های انواع اپوکسی
در این مطلب می خواهیم کاربرد و ویژگی های انواع اپوکسی و نکات اجرایی آن را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه شوید.
قبل از شروع لازم است بدانید کفپوش اپوکسی چیست؟ کفپوش اپوکسی (epoxy flooring) و پلی اورتان یکی از انواع کفپوش های بسپار (polymer) هستند که کاربرد صنعتی و خانگی دارند. این کفپوش قابلیت پیادهسازی و اجرا بر روی سطوح مختلف از جمله سطوح بتنی را دارد. اپوکسی در حقیقت نوعی ماده پلیمری است که به حالت مایع می باشد. این ماده طی واکنشهای شیمیایی که مواد دیگر می دهد به مادهای جامد تبدیل می شود.
انواع اپوکسی و کاربرد آن ها
همانطور که گفته شد، اپوکسی ماده مایعی است که طی واکنش های شیمیایی تبدیل به ماده ای جامد می شود. اپوکسی ها در انواع مختلف وجود دارند: اپوکسی ضد اسید و مقاوم در برابر مواد شیمیایی، اپوکسی بهداشتی یا آنتی باکتریال، اپوکسی ضدحریق، اپوکسی آنتی استاتیک یا ضد جرقه، اپوکسی عایق الکتریکی، اپوکسی دکوراتیو و سه بعدی و اپوکسی جنرال.
کاربرد و ویژگی انواع اپوکسی
کفپوش اپوکسی ضد اسید: برای محل هایی که با مواد شیمیایی، بنزین، گازویل و روغن در ارتباط اند و همچنین برای کف سالن ها و مخازن، فاضلاب های صنعتی جهت کارخانجات صنعتی که در معرض اسید های قوی قرار دارند مورد استفاده قرار می گیرند. از ویژگی های این اپوکسی می توان به : مقاومت اسیدی و قلیایی بسیار بالا اشاره کرد.
کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک: برای اماکن ورزشی و مکان هایی که مقاوت مکانیکی و شیمیایی معمولی دارند مورد استفاده قرار می گیرد. این اپوکسی بر پایه رزین اپوکسی و سخت کننده به همراه افزودنی های دیگر است که انتقال جریان الکتریسیته ساکن را ممکن می سازد.
کفپوش اپوکسی سه بعدی: با تلفیق سیستم اپوکسی با یک نقاشی سه بعدی که توسط لاک اپوکسی محافظت می شود می توان یک زیبایی خاص ایجاد کرد. مکانیزم اجرا و مواد کفپوش اپوکسی سه بعدی کاملاً مشابه با کف پوش اپوکسی در منزل است و صرفاً یک نقاشی سه بعدی بر روی سطح نصب می گردد.
ورنی کفپوش اپوکسی: برای کف سالن ها و مخازن صنایع صنعتی و کارخانجات دارویی استفاده می شود و کاملا شفاف و ترنسپارنت است. دارای مقاومت اسیدی و قلیایی بالایی می باشد و تغییری در مواد شیمیایی ایجاد نمی کند. همچنین از مقاومت سایشی و فشاری بسیار خوبی برخوردار است.
کفپوش اپوکسی آنتی باکتریال: برای کف بیمارستان ها و اتاقهای تمیز استفاده می شود و باید به نحوی اجرا شود که کمترین میزان آلودگی را جذب کرده و از رشد باکتری جلوگیری کند. کفپوش های اپوکسی آنتی باکتریال در موارد خاص به همراه ذرات نانو نقره تهیه می شوند تا خاصیت میکروب کشی داشته باشند.
نکته
اپوکسی مخصوص سطوح بتنی نوع دیگری از کفپوش های اپوکسی است که قابل مصرف جهت آب بندی بتن و استحکام و سیل نمودن بتن نو و قدیمی می باشد. از ویژگی های این نوع کفپوش می توان به : ویسکوزیته کم و قابلیت نفوذ بالا در بتن، چسبندگی عال به سطح بتن، سنگ و فلز، جلوگیری از ایجاد گرد و غبار و مقاوم در برابر سایش اشاره کرد.
قیمت کفپوش اپوکسی و عوامل تاثیرگذار بر آن
فاکتورها و پارامترهای متعددی بر روی قیمت انواع کفپوش اپوکسی تاثیرگذارند که عبارتند از: موقعیت پروژه نسبت به موقعیت پیمانکار؛ احجام پروژه و مقدار سطح؛ نوع سطح زیرین به جهت برآورد مصرف مواد؛ ضخامت پیشنهادی اجرای پروژه؛ مقدار واقعی مصرف کفپوش و همچنین کیفیت کفپوش اپوکسی. از جمله موارد دیگری که قیمت اپوکسی را تحت تاثیر قرار می دهد: دستمزد نیروی انسانی و عوامل اجرایی و ماشین آلات مورد استفاده در عملیات اجرایی می باشد.
مزایا و معایب کفپوش اپوکسی
مزایا کفپوش اپوکسی عبارتند از: قابلیت شست و شوی زیاد، تنوع رنگ زیاد، سطح صاف و بسیار براق روکش اپوکسی، مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی متفاوت، چسبندگی بالا و مقاومت بالا در برابر اسیدها و بازها، اجرای آسان، یکپارچگی در کف و همچنین مقاومت در برابر آتش سوزی.
کفپوش اپوکسی معایبی هم دارد: هزینه آن به ازای هر متر مربع در مقایسه با رنگ های معمولی بالاتر است، چرا که از مواد اولیه گرانتری در آن استفاده می شود. در برخی موارد که انعطاف پذیری کفپوش اهمیت دارد، اپوکسی ترد و شکننده محسوب می شود. در صورتی که در معرض نور آفتاب قرار گیرد، متمایل به زرد می شود و براقیت آن کاهش می یابد؛ به طوری که به مرور زمان دچار پدیده گچی شدن می شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید