ضوابط رعایت ارتفاع مجاز سازه
در این مطلب قصد داریم به بررسی و معرفی ضوابط رعایت محدودیت ارتفاع مجاز سازه بپردازیم. با ما همراه باشید.
به طور کلی برای ساختمان هایی تا ارتفاع 30 متر که در خیابان هایی با عرض حداقل ۳۰ متر قرار دارند، محدودیتی برای ارتفاع وجود ندارد. این در حالی است که در خیابان هایی که عرض آن ها کمتر از ۳۰ متر است، ارتفاع سازه ها نباید از عرض خیابان بیشتر باشد. در صورتی که ارتفاع ساختمان از عرض خیابان بیشتر باشد، به همان میزان باید عقب نشینی صورت گیرد.
ارتفاع مجاز سازه در گروه های ساختمانی مختلف
طبق مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان:
در گروههای ساختمانی ۱ ،۲ و ۳ در صورتی که ساختمان یک طبقه باشد، ساختمانهایی که زیرزمین با پنجره نورگیر از نما دارند، ارتفاع باید 5.80 متر باشد. در مورد ساختمانهای فاقد زیرزمین با پنجره نورگیر از نما، ارتفاع باید 4.90 متر در نظر گرفته شود. در گروههای ساختمانی ۱ ،۲ و ۳ در صورتی که ساختمان دو طبقه باشد، ساختمانهای دارای زیرزمین با پنجره نورگیر از نما، ارتفاع باید 9 متر و در ساختمانهای فاقد آن باید 8.10 متر باشد. در مورد گروههای ساختمانی ۴ و ۵ در صورتی که ساختمان دارای 3 طبقه و زیرزمین با پنجره نورگیر از نما باشد، حداکثر ارتفاع باید 12.20 و در ساختمانهای فاقد آن باید حداکثر 11.30 متر باشد. در همین گروه ساختمانی در صورتی که ساختمان دارای 4 طبقه و زیرزمین با پنجره نورگیر از نما باشد، حداکثر ارتفاع باید 15.40 متر و در ساختمانهای فاقد آن باید 14.50 متر باشد.
در گروههای ساختمانی ۶ و ۷ در صورتی که ساختمان دارای 5 الی 7 طبقه یا تا ارتفاع ۲۳ متر باشد، همچنین در گروه ۸ در صورتی که ساختمان دارای حداقل 7 طبقه یا ارتفاع بیش از ۲۳ متر باشد، ارتفاع مجاز با توجه به تعداد طبقات و سایر ضوابط و مقررات قانونی تعیین می شود. لازم به ذکر است، ارتفاع و مساحت تصرف ها برای گروه های تصرف منطبق باید بر اساس نوع ساختار و وضعیت استقرار ساختمان در زمین با محدودیت های تعیین شده در مبحث سوم مقررات ملی ساختمان باشد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید