آشنایی با کاربرد و مزایای پانل کامپوزیت آلومینیومی
در این مطلب می خواهیم به بررسی کاربرد و مزایای پانل کامپوزیت آلومینیومی و همچنین روش های تغییر رنگ این ورق ها بپردازیم. با ما همراه باشید.
به طور کلی، پانل ها متشکل از چندین لایه متریال مختلف که با آلومینیوم پوشش داده شده اند، می باشند. از این رو به آن ها پانل کامپوزیت آلومینیومی گفته می شود. سطح هسته پلی اتیلنی پانل ها توسط دو صفحه آلومینیومی روکش شده پوشش داده می شوند. طی فرآیندهای مکانیکی و شیمیایی، این سطوح به هسته چسبانده می شوند و مقاومت آن در برابر ورقه ورقه شدن به شدت افزایش می یابد.
دلایل محبوبیت پانل کامپوزیت آلومینیومی
پانل های کامپوزیت آلومینیومی در رنگ های متنوعی تولید می شوند. این یکی از مهمترین دلایل محبوبیت این محصول در بین مصرفکنندگان است. تغییر رنگ پنل ها طی فرآیندهای مختلفی در کارخانه انجام می شود. از جمله این روش ها، می توان به: اندونیزه کردن، pvdf یا پلی وینیلیدین فلوراید و همچنین رنگ مایع و روکش پودری اشاره کرد.
کاربرد و مزایای پانل کامپوزیت آلومینیومی: اندونیزه کردن
یکی از اولین فرآیندهای روکش کردن آلومینیوم، اندونیزه کردن آن ها است. این روش در ۱۹۲۰ میلادی برای اولین باید مورد استفاده قرار گرفت و تا به امروز کاربرد دارد. در این روش: سطح آلومینیوم را با موادی پوشش می دهند و این امر منجر به افزایش طول عمر آن می شوند. علاوه بر این، دوام، استحکام و مقاومت آن را در برابر خوردگی بالا می برد. پانل هایی که علاوه بر اندونیزه کردن، عمل آوری می شوند، بیشتر مورد استقبال معماران و طراحان قرار می گیرند.
استفاده از پانل کامپوزیت آلومینیومی در ایران
امروزه تکنولوژیهای پیشرفته ای در اندونیزه کردن وجود دارد که می توان از آن ها برای تولید پانل ها در طیف وسیعی از رنگها استفاده کرد. ولی در کشور ایران تنها رنگ نقرهای کاربرد زیادی دارد. از این رو بیشتر ساختمان های آلومینیومی به رنگ نقره ای هستند. این پانل ها را می توان به صورت سفارشی تهیه کرد. استفاده از این ورقها در صنعت ساختمان سازی در ایران، دو مفهوم دارد: بناهای مهم و مدرن شهر با پانلهای آلومینیومی پوشش یافتهاند و نمای آلومینیوم به ساختمان، جلال و عظمت می بخشد. امروزه شاهد استفاده از این ورقهای وارداتی در کشور هستیم. ورق های آلومینیومی در دسته مصالح پیش ساخته قرار دارند. در حال حاضر یکی از اصلیترین مصالح مورد استفاده در نماهای ساختمانی در کشور محسوب می شوند. در بسیاری از ساختمانهای دولتی و ارگانها نیز از پانل های کامپوزیت آلومینیومی استفاده می شود.
در ایران معمولاً برای ساخت یک بنای گران قیمت یا مهم، معماران از تندیس ها بهره می گیرند. این مقوله در معماری ایران یک سنت بدون خدشه می باشد و برای ساخت چنین بناهایی باید از مصالحی استفاده کرد که ویژگیهای خاصی دارند. ورق های کامپوزیت به دلیل استحکام بالا و مسطح بودن، سبکی و قابلیت پذیری می توانند بهترین گزینه باشند. به خصوص که از طریق آنها، میتوان پیچیده ترین ایدهها مانند: خمها و زاویههای نمایشی یا شکلهای ذوزنقهای را پیاده کرد. به طور کلی تمامی طرح ها را می توان با محصولات آلومینیومی بر روی ساختمان پیاده کرد.
نکته
ایران کشور زلزله خیزی است و مبحث سبک سازی ساختمان و استفاده از محصولات منعطف در چنین کشورهایی، بسیار مهم و اساسی می باشد. برای سبک سازی ساختمان از محصولات آلومینیومی، نماهای شیشهای خاص و درب و پنجرههای آلومینیومی استفاده می شود. این امر وزن ساختمان را حدود ۹۰ درصد سبکتر از زمانی می کند که از سنگهای تراورتن و گرانیت استفاده می شود. وزن ساختمان ۸۵ درصد سبکتر نسبت به سیمان و ۷۰ درصد سبکتر نسبت به شیشه خواهد بود.
جهت مقابله با شرایط محیطی ناسازگار می توان از گونهای از ورق های آلومینیومی با پوشش رزین فلورو کربن (Fluorocarbon) استفاده کرد. این محصول دارای ویژگی هایی از قبیل: مقاومت بالا در مقابل اشعههای مفید آفتاب، بارانهای اسیدی و همچنین عدم جذب گرد و غبار معلق در هوا می باشد. از این رو محصول بسیار مناسبی در مقایسه با سنگهای گرانیتی و سیمان و رنگ و شیشه شیشه خواهد بود. لازم است بدانید، هزینههای نگهداری ساختمانها با نمای آلومینیومی تا ۷۰ درصد کمتر از سایر محصولات است.
کاربرد و مزایای پانل کامپوزیت آلومینیومی: نصب پانل
سیستم نصب پانل های کامپوزیت آلومینیومی طوری است که در ساخت و سازهای جدید و همچنین در مرمت و بازیابی ساختمانهای فرسوده می توان از آن ها استفاده کرد. برای نصب پانلهای آلومینیومی باید: اضافه ها را از سطح مورد نظر پاک کرد. سپس با روشهای برش، پانچ، سوراخ کاری، خم کردن، انحنا دادن، اره کردن، جوش هوای داغ، چسباندن یا اتصال با پرچ یا پیچ و مهره، ورق ها را به سطح چسباند. برای نصب پانل های کامپوزیت آلومینیومی باید کارگران و نصابان حرفه ای و آموزش دیده شرکت های واردکننده را استخدام کرد. نصب ورق ها در واقع مهمترین بخش پروژه است که معمولاً در ایران با مشکل مواجه می شود.
کاربرد و مزایای پانل کامپوزیت آلومینیومی: مزایا
یکی از مزایای پانل کامپوزیت آلومینیومی، کیفیت شکل پذیری بالای آن است. این به دلیل وجود ترکیب LDPE و L-LDPE در لایههای ورق آلومینیومی است. قابلیت پردازش بسیار آسان، پایداری شیمیایی و عملکرد مکانیکی فوقالعاده از ویژگی های این ماده است. از این رو پانلهای آلوتایل در معرض گرما و سرمای شدید قرار گیرد، مسطح باقی میمانند.
از دیگر مزایای پانل کامپوزیت آلومینیومی، مقاومت آن در برابر آتش است. این پانل ها از لایههایی از ورق آلومینیومی در پایین و بالا و ماده مرکب غیر ارگانیک تشکیل شده اند که سرعت سرایت شعله به سایر نقاط را کند می کند. در مرکز پانل نیز مواد ضد حریق نانومتری وجود دارد. عیار این ماده از مواد ریز غیر طبیعی و انواع زیادی از مواد با تراکم بالا و اکسیژن تشکیل شده و بسیار بالا است. این ماده در برابر شرایط آب و هوایی متغیر دارای خاصیت پایداری بالا و عملکرد فوق العاده است. همین امر منجر به ضد حریق بودن پانل کامپوزیت آلومینیومی شده و باعث بهبود عملکرد دینامیکی قسمتهای خم یا تا شده پانل که ضعیف ترین بخش یک پانل مرکب آلومینیومی است، می گردد.
پانل کامپوزیت فلزی چیست و چه کاربردی دارد؟
زمانی که تعداد زیادی از رولهای آلومینیومی در ابعاد باریک تر به یکدیگر می پیوندند، یک پانل آلومینیومی با ضخامت مورد نیاز به دست می آید که به آن پانل کامپوزیت فلزی گفته می شود. از پانل های کامپوزیت فلزی برای: ساخت نمای بیرونی ساختمان، بازسازی نمای بناهای قدیمی و همچنین تغییر دکوراسیون، دکوراسیون داخلی مغازه ها، دکوراسیون دیوارهای داخلی، سقفها، حمامها، آشپزخانهها و تراسها، دیوارکوب و سقف کوب های تونل ها و همچنین موارد صنعتی و مورد مصرف در ماشینها و قایقها استفاده می شود. از ویژگیهای پانل کامپوزیت فلزی می توان به: سبکی و پردازش ساده، پایداری بالا در مقابل شرایط گوناگون آب و هوایی، پوسته شدن رنگ و جدا نشدن لایه ها از یکدیگر، مسطح بودن پوشش، ضد حریق بودن، پایداری در برابر ضربه و نگهداری آسان و همچنین ساندویچ پانل دکوراتیو و خانههای پیش ساخته اشاره کرد.
ویژگی ها و کاربردهای پانل کامپوزیت فلزی
پانل های کامپوزیت فلزی بسیار سبک وزن هستند و همین باعث می شود تا از بار مرده ساختمان کاسته و ایمنی در برابر زلزله ایجاد گردد. سرعت اجرای این پانل ها بسیار بالا است و عایق حرارتی و صوتی مناسبی می باشند. دوام و عمر طولانی و تنوع و زیبایی در طرح و رنگ از دیگر ویژگی های پانل کامپوزیت فلزی است.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید