آشنایی با نکات مهم و ضوابط شهرداری در طراحی معماری
در این مطلب از خانه معماری، قصد داریم شما عزیزان را با نکات مهم و ضوابط شهرداری در طراحی معماری طبق مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
ضوابط شهرداری و مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان، پارکینگ
طبق ضوابط شهرداری و مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان: یک پارکینگ باید با حداقل دهانه ۲٫۵ متر قرار گیرد. دو پارکینگ تنها با رعایت حداقل دهانه ۴٫۵ متر می توانند در کنار یکدیگر قرار گیرند. این فاصله برای 3 پارکینگ در کنار هم، حداقل دهانه 7 متر است. حداقل فضای یک پارکینگ ۲٫۵*۵ متر می باشد. طول لازم برای پارکینگ ۵ متر و حداقل عرض در ورودی پارکینگ باید ۳ متر باشد. عرض رمپ های یکطرفه ۳ متر و عرض رمپ های دوطرفه ۶ متر در نظر گرفته می شود.
عرض رمپ های قوسی یکطرفه ۳٫۶۵ متر و عرض رمپ های قوسی دو طرفه ۷ متر است. همچنین شعاع داخلی مسیر گردش در تمامی پارکینگ ها باید ۴٫۵۷ متر باشد. توجه داشته باشید، حداکثر شیب رمپ پارکینگ باید 15 درصد باشد، ولی در یک متر اولیه رمپ و انتهای آن، حداکثر شیب باید 10 درصد و یا کمتر باشد. واحد هایی که متراژ آن ها بالای ۱۰۰ متر در طبقه اول و دوم هستند، نیاز به یک پارکینگ دارند. واحدهایی با متراژ کمتر از ۱۵۰ متر باید دارای یک پارکینگ، واحدهای بین 150 تا 200 متر، 1.5 پارکینگ باشند. واحدهایی با متراژ بیش از ۲۰۰ متر باید دو پارکینگ داشته باشند. در صورت فرد بودن تعداد واحدها، یکی از واحد ها از پارکینگ معاف خواهد شد.
ضوابط شهرداری و مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان: فضای سبز
طبق ضوابط شهرداری و مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان: نسبت فضای سبز به زیر بنای سازه برای سازه های مسکونی بین 10 الی 15 درصد زمین و برای ساختمان های تجاری حداکثر بین 30 الی 35 درصد زمین در نظر گرفته می شود. در مورد زمین های بالای 500 متر باید استعلام فضای سبز گرفت و از درختان عکس تهیه کرد.
ضوابط شهرداری در طراحی معماری: ارتفاع طبقات و ابعاد مفید
طبق ضوابط شهرداری و مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان: حداکثر ارتفاع مفید واحد مسکونی باید ۲٫۹۰ متر باشد. ارتفاع پارکینگ طبق همین مبحث باید حداکثر ۲٫۲۰ متر و ارتفاع مفید پیلوت باید حداکثر ۲٫۴۰ متر باشد. حداکثر ارتفاع زیرزمین ۲٫۲۰ متر و حداکثر ارتفاع مفید واحد تجاری باید ۴٫۵۰ متر باشد. حداقل ارتفاع مفید برای ورودی پارکینگ ها نیز ۱٫۸۰ متر در نظر گرفته می شود. ارتفاع مفید برای خرپشته ۲٫۲۰ متر و ارتفاع نورگیری در زیرزمین باید حداکثر ۹۰ سانتی متر باشد. حداقل سطح پنجره باید حداقل یک پنجم سطح فضا را در برگیرد. عرض حیات خلوت سرتاسری باید حداقل ۲ متر و اگر سرتاسری نباشد باید حداقل ۳ متر باشد.
توجه داشته باشید، طبق این قانون، پیش آمدگی یا بالکن در گذر ۱۲ تا ۲۰ متر را می توان تا ۸۰ سانتی متر و در گذر بالای ۲۰ متر می توان ۱۲۰ سانتی متر احداث کرد. ارتفاع آن از زیر بالکن یا پیش آمدگی تا روی خیابان باید ۳٫۵۰ متر باشد. عرض آشپزخانه و اتاق خواب باید بیش از ۲٫۵ متر ، عرض اتاق نشیمن بیش از 3 متر و عرض پاگرد باید بیش از 1.2 متر باشد. آشپزخانه و پذیرایی می توانند از یک پنجره نورگیری داشته باشند، مشروط بر این که طول نورگیری حداکثر ۸ متر باشد. ابعاد نورگیر برای اتاق خواب و پذیرایی طبق این مبحث باید ۳*۴ متر و برای آشپزخانه باید ۲*۳ متر باشد. ابعاد مفید آسانسور ۲*۱٫۶ متر و حداقل ارتفاع چاله آسانسور ۱٫۵ متر است.
نکته
احداث واحدهای مسکونی، تجاری و اداری در طبقات بالای همکف در یک ساختمان، تنها در صورتی مجاز است که: دسترسی مستقل از معبر برای واحدهای مسکونی و همچنین عدم ارتباط طبقات و واحدهای مسکونی با تجاری و اداری ایجاد شود.
نوشته های مرتبط:
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
- آموزش Revit ؛ تفاوت Link، Group و Assembly در رویت
- آموزش رایگان گروه بندی لایه ها در اتوکد
- کلاس Revit بهتر است یا پک رویت؟
- ۱۰ مزیت برتر نرم افزار Revit | Revit یا Autocad
- Autocad یا Revit؟ کدام بهتر است؟
- دلایل و روشهای رفع خطا و ارور باز شدن ۳dmax
- بهترین روشهای تبدیل نقشه اتوکد به PDF
دیدگاهتان را بنویسید