با اصول نورپردازی فضاهای اداری آشنا شوید
نورپردازی فضاهای اداری و عمومی دارای اصول و قواعد ویژهای است. استانداردهای نورپردازی فضاهای اداری با استانداردها و اصول نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان های مسکونی متفاوت است. در این مطلب از خانه معماری، قصد داریم شما را با اصول نورپردازی فضاهای اداری آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
اصول نورپردازی فضاهای اداری: نورپردازی فضای داخلی
روشنایی مصنوعی و نورپردازی فضاهای اداری، جنبه مکمل دارد، چون بیشتر فعالیتهای اداری در طول روز صورت می گیرد. در بخش های مرکزی ساختمانهایی که دارای عرض زیاد هستند، معمولاً از نور مصنوعی استفاده می شود. برای جلوگیری از خیرگی چشم در مکانهای کاری که در نزدیکی پنجره های رو به جنوب، غرب یا شرق هستند، از انواع وسایل شکست یا کاهش نور مستقیم استفاده می شود.
در صورتی که طراحی میزهای کار با توجه به نور طبیعی پنجرهها باشد، می توان نور مصنوعی را در نزدیکی پنجره قرار داد. بدین ترتیب تفاوت بین جهت تابش نور طبیعی و مصنوعی به کمترین میزان می رسد. در ساختمان های اداری، نورپردازی محلهای تردد، ورود و خروج باید به صورت یکنواخت انجام شود. به طور کلی نورپردازی فضاهای کاری اداری باید با تامین ۲۰۰ تا ۳۰۰ لوکس روشنایی صورت گیرد. روشنایی روی میز کار نیز باید ترجیحاً ۵۰۰ الی 700 لوکس باشد.
نکته
در نورپردازی فضاهای اداری، چراغها باید طوری نصب شوند یا قرار گیرند که نور مستقیم آن ها در مخروط دید افراد پشت میز قرار نگیرد. نورپردازی در سالنهای کنفرانس و گردهمایی برای سطوح عمود برای بهتر دیدن چهرهها به اندازه روشن کردن میزها اهمیت زیادی دارد روشنایی میز کنفرانس نیز باید در حدود ۴۰۰ لوکس و سطوح عمودی اطراف آن در حدود ۲۰۰ لوکس باشد. در نورپردازی فضاهایی که به طور مداوم ارباب رجوع دارند، باید بسیار متنوع باشد. طراحی نورپردازی باید طوری باشد که به مراجعین در جهت یابی و تشخیص محلهای تردد و مراجعه اصلی کمک نماید.
نورپردازی اتاق انتظار و گفت و گو و اتاق استراحت باید به سبک نورپردازی فضاهای مسکونی باشد. به گونه ای که محیطی دوستانه و آرامش بخش ایجاد شود. نورپردازی فضاهای اداری در حقیقت ابزاری برای تبلیغ و نمایش چهره شرکت و اداره مورد نظر است. از این باید در انتخاب نوع چراغ و نحوه طراحی نورپردازی بسیار دقت شود. نورپردازی فضاهای اداری نیز باید توسط طراحان نورپردازی، مهندسین معماری و مهندسین برق انجام شود. به طور کلی، نورپردازی و روشنایی مصنوعی، نقش مکمل نور طبیعی را ایفا می کند و در طرح معماری و کیفیت کلی ساختمان بسیار موثر است. اگر نورپردازی، مناسب و حرفه ای باشد، زیبایی ساختمان را چندین برابر می کند.
اصول نورپردازی فضاهای اداری: نورپردازی نما
نورپردازی نمای بیرونی ساختمانهای اداری نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برای نورپردازی نمای ساختمان های اداری باید طراحی چراغها با فرم معماری نما مرتبط و هماهنگ باشد. در صورتی که نمای ساختمان در خیابان و معابر عمومی باشد، می توان برای بخش پایینی نما نورپردازی قوی تری را در نظر گرفت.
اهمیت نورپردازی در فضاهای اداری و شرکت ها
نورپردازی در بیشتر اداره ها و شرکت ها به عنوان پشتوانهای برای تحقق اهداف تجاری و بهره وری آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه بیشتر شرکت ها و محیط های اداری تمایل به استفاده از روشنایی مصنوعی دارند. توجه داشته باشید، نورپردازی باید در ایجاد رضایت بصری و روان شناختی محیط مشارکت داشته باشد. طراحی های تکراری از آثار مثبت از لحاظ بازدهی و رضایت می کاهد. طراحی های غیر استانداردی که خلاقانه باشند، می تواند در بسیاری از فضاهای اداری مورد استفاده قرار گیرد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید