آشنایی با نکات و اصول نورپردازی فضاهای داخلی
نورپردازی یکی از فاکتورهای بسیار مهم و اصلی در طراحی داخلی است. نورپردازی، زیبایی طراحی را چندین برابر و به بهتر دیده شدن کار کمک شایانی می کند. استفاده از نورهای مخفی، امروزه در فضاهای داخلی ساختمان و آپارتمان ها بسیار رایج است. نورپردازی داخلی بنا و ساختمان یک از نکات بسیار مهم است که در طراحی داخلی باید بسیار مورد توجه قرار گیرد. در این مطلب، قصد داریم شما را با نکات و اصول نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
تمام فضاهای خانه در طراحی داخلی، حائز اهمیت هستند و هیچ نقطه ای به نقطه دیگر ارجح نیست. اولویت دادن به اهمیت فضاهای داخلی خانه مسئله ای کاملاً سلیقه ای است. از این رو باید طراحی را استخدام کنید که بتواند بهترین عملکرد خود را در طراحی پیاده کند. از نظر یک طراح حرفه ای، فضاهای داخلی خانه از اهمیت یکسان برخوردارند. یکی از مواردی که زیبایی طراحی داخلی را افزایش می دهد، نورپردازی در سقف و دیوار است. نورپردازی اتاق نشیمن با استفاده از لامپ با اشکال هندسی در سقف و همچنین نورهای مخفی پشت تلویزیون، تضاد جالبی را در این نقطه ایجاد می کند. نورپردازی یکی از عناصر مهم دکوراسیون است که منجر به روشن شدن فضا می شود و آرامش و راحتی را در فضا به ارمغان می آورد. در ادامه به بررسی و معرفی اصول نورپردازی فضاهای داخلی مختلف می پردازیم:
اصول نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان
نورپردازی اتاق نشیمن
نورپردازی فضای نشیمن شامل مواردی از قبیل: روشنایی عمومی، نورپردازی متمرکز و نورپردازی محدود است. نورپردازی از سقف که با عنوان روشنایی عمومی نیز شناخته می شود، در تمامی فضاهای نشیمن انجام می شود و برای روشنایی اتاق کافی است. روشنایی عمومی در حقیقت مقدار کمی از نور را در یک منطقه وسیع منتشر می کند. نورپردازی متمرکز همان طور که از نام آن برمی آید، بر یک نقطه خاص تمرکز دارد و آن نقطه را روشن می کند. نورپردازی محدود نیز برای روشن کردن قسمت خاصی از اتاق نشیمن در زمانی است که تمام اتاق تاریک باشد. بهترین روش برای نورپردازی اتاق نشیمن، بهره گیری از هر سه نوع نورپردازی است.
نورپردازی سرویس بهداشتی
نورپردازی سرویس بهداشتی باید به گونه ای باشد که این فضا را کاملاً روشن کند، به طوری که افراد قادر به دیدن چهره خود در آینه به صورت واضح و بدون سایه باشند. نوع چراغ ها و وسایل نورپردازی که برای سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار مهم هستند. چراغهایی مخصوص نورپردازی این نقطه از خانه وجود دارند که نور طبیعی و کافی تولید می کنند. این چراغها باید در نقطه ای نصب شوند که منجر به تولید سایه در زیر چشمها و گردن افراد نشوند. پیشانی و گونه های افراد باید در آینه سرویس بهداشتی به وضوح دیده شود.
تعداد چراغ ها و نوع نورپردازی بستگی به اندازه فضای سرویس بهداشتی دارد. برای سرویس های کوچک، نورپردازی با چراغ هایی که در بالا ذکر شد، ایده آل است. ولی در مورد فضاهای بزرگ باید هالوژن ها و چراغ های سقفی نیز استفاده شود تا فضا به اندازه کافی روشن شود. نورپردازی سرویس بهداشتی باید طوری طراحی و اجرا شود که تغییری در رنگ فضا ایجاد نکند و تنها فضا را روشن کند. استفاده از لامپهای فلورسنت می تواند به ایجاد تصویری مطلوب کمک کند. بهترین گزینه برای نورپردازی سرویس های بهداشتی، لامپهایی هستند که نور سفید و یا نوری نزدیک به نور طبیعی خورشید دارند.
نورپردازی اتاق غذاخوری
استفاده از نور طبیعی، نور خورشید و لامپ ها با نور سفید، بهترین گزینه برای نورپردازی اتاق غذاخوری است. برای نورپردازی این فضا، باید از لوستر در بالای میز غذاخوری استفاده کرد. این کار باعث می شود تا سطح میز کاملاً روشن شود و خوراکی های روی میز کاملاً نمایان باشد. برای ایجاد فضای رمانتیک در هنگام صرف غذا، می توانید از شمع روی میز غذاخوری استفاده کنید. نورپردازی باید در قسمتهایی از فضا که به طور طبیعی تاریکتر هستند و نور نمیتواند به آن قسمت نفوذ کند، انجام شود. برای شخصیت دهی با اتاق غذاخوری باید از لامپها استفاده کرد. نورپردازی بوفه، میز غذاخوری و میز کناری هم نباید از قلم بیفتد.
برای نورپردازی اتاق غذاخوری می توانید از انواع لوستر استفاده کنید. در حقیقت، مهمترین و بهترین وسیله نورپردازی در این فضا، لوستر است. لوستر فضای غذاخوری را باید با توجه سبک دکوراسیون، اندازه فضای غذاخوری و در مرکز اتاق نصب کرد. نورپردازی پا یین تاب نیز نوع دیگری از نورپردازی اتاق غذاخوری است. این نورپردازی، در واقع نقش برجسته سازی نقاط خاصی از اتاق غذاخوری از قبیل: تابلوها یا آثار هنری و یا میزهای خاص را ایفا می کند. هالوژن ها برای نورپردازی پایین تاب بسیار مناسب اند. با نورپردازی ملایم نیز می توانید فضای جذابی برای اتاق غذاخوری ایجاد کنید. این نورپردازی منجر به ایجاد فضایی آرام بخش می شود. برای این منظور می توانید از یک آباژور در نقطه ای مناسب استفاده کنید.
نور پردازی نمای ساختمان
نور، یک ماهیت جدانشدنی از معماری و طراحی داخلی و بیرونی ساختمان است. با کمک مدیریت صحیح نور همگام با طراحی و معماری، بهترین و اقتصادیترین روشها برای افزایش شادابی و سرزندگی در محیط، آرامش، کارایی و حالات عاطفی افراد کشف می شود. عدم توجه کافی به نورپردازی نما، باعث می شود تا احجام مخوف در شب ظاهر شده شهر در تاریکی فرو رود. نورپردازی نمای ساختمان یکی از مهمترین بخش های نورپردازی است و نیاز به دانش مهندسی برق نیز دارد. در حقیقت نورپردازی نما، تلفیقی از معماری و دانش مهندسی است. برای این که بهترین نورپردازی نما را داشته باشید، باید از طراحان حرفه ای بهره بگیرید. همچنین قبل از اجرای نما، طراحی و تصویب نورپردازی نما باید انجام شود. برای یک نورپردازی ایده آل نما باید: نیازمندی های برق کشی، فاصله گذاری ها و همچنین جایابیهای چراغها در نما را شناسایی و برطرف کرد.
نمایش نور و مخفی نمودن منابع نوری، هنر طراحی نورپردازی نما است که تنها با لحاظ کردن طراحی نور در حین اجرای نما به دست خواهد آمد. استفاده از رنگها، سایهها و روشناییها در نورپردازی ایده آل نمای ساختمان تابع یک مفهوم و هدف خاص است. توجه به المان هایی که در نما قرار می گیرند و استفاده مناسب از رنگهای گرم و سرد در فضا، منجر به ایجاد یک نورپردازی مناسب و صحیح می شود.
اصول نورپردازی فضاهای داخلی: اهداف طراحی نورپردازی
از جمله فاکتورهای مهم و موثر در طراحی و نورپردازی ایده آل، می توان به: تعیین شدت و تعداد منابع روشنایی، توجه به تاثیر نور بر محیط داخلی و ایجاد تغییر رنگ در فضا اشاره کرد. در نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان، فاکتورهای کلیدی در زمان تعریف نوع نورپردازی باید توسط طراح مورد توجه قرار گیرد. این فاکتورها شامل: حرارت رنگ، میزان روشنایی و طول عمر چراغها، ترکیب با نور روز و کنترل شدت در طول روز، نحوه کنترل نور و سلایق شخصی صاحبخانه، انعطاف پذیری برای جابجایی محل تمرکز نور و برخی موارد دیگر می باشد.
اهداف طراحی نورپردازی عبارتند از: ایجاد یک فضای گرم و دعوت کننده در کنار کاربردی بودن و امنیت. ایجاد نور کاربردی برای تمامی فضاها با تنظیم و ترکیب نور محیطی. در نظر گرفتن خط روشنایی پیوسته در فضای بین اتاق ها. بهینه و زیباسازی فضای نشیمن با متمرکز کردن نور بر روی جاذبهها و جزییات معماری در این فضا. طراحی انعطاف پذیر که در شب و روز کارآمد باشد و در صورت نیاز به تعمیرات، دردسرساز نباشد. بهره وری انرژی به صورت حداکثر باشد و اصول نورپردازی فضاهای داخلی طبق آیین نامههای مربوطه کاملاً رعایت گردد.
نکات مهم برای طراحی نورپردازی فضای مسکونی
در طراحی نورپردازی فضای مسکونی باید: ابعاد و فرم مکان مورد نظر و همچنین نحوه جابجایی ساکنین در خانه مورد توجه قرار گیرد. نحوه استفاده از فضا و میزان و نوع نورپردازی فضای مورد نظر باید بررسی شود. میزان نور مورد نیاز در فضاهای مختلف، متفاوت است. فرم سقف و ارتفاع آن و نوری که از این سطح منعکس می شود، با نور اتاق ترکیب شده و روشن تر می شود. در نورپردازی باید سن و سال ساکنین را نیز مورد توجه قرار دارد. توجه به رنگ دیوارها نیز یکی از نکات مهم در طراحی نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان است. دیوارهای تیره تر، میزان نوردهی بالاتری لازم دارند، چون نور بیشتری را جذب می کنند. نقاطی که دکوراسیون خاصی دارند باید با نورپردازی متمرکز و با استفاده از هالوژن، برجسته شوند.
اصول نورپردازی فضاهای داخلی: نورهای مخفی
نورپردازی در طراحی دکوراسیون فضاهای داخلی ساختمان اهمیت زیادی دارد و به زیباسازی فضا و زیباتر دیده شدن دکوراسیون داخلی کمک زیادی می کند. نورپردازی کمک می کند تا فضای رمانتیک تری داشته باشید و خانه خود را از مکانی تاریک و دلگیر به جایی دلباز و شاد و فرح بخش تبدیل کنید. استفاده از نور مخفی یکی از روش ها در طراحی نورپردازی است و جلوه خاصی به دکوراسیون خانه می دهد. نقاطی که می توان از نور مخفی برای نورپردازی در آن ها استفاده کرد، عبارتند از: در زیر شلفها، کانتر آشپزخانه، حمامها و سرویسهای بهداشتی و در پشت تجهیزات سرویسهای بهداشتی، راه پلهها و همچنین راهروهای خانه.
تاثیر نور مخفی در طراحی دکوراسیون داخلی
نورپردازی اگر با رعایت اصول آن انجام شود، یکی از هنرها و دانش های روز است. یکی از فاکتورهای نورپردازی فضاهای داخلی، به کارگیری نور مخفی است که در طراحی دکوراسیون داخلی نیز نقش مهمی را ایفا می کند. استفاده از نورهای مخفی در دکوراسیون داخلی خانه، به زیباسازی فضا کمک شایانی می کند و حس و حالی منحصر به فرد و زیبا به فضای خانه می بخشد. برای داشتن یک نورپردازی داخلی مخفی باید: منابع نوری در جای مناسب نصب شوند تا منجر به درخشش تمامی ویژگیهای مثبت و خاص در فضا شوند. معمولاً برای برجسته کردن یک یا چند عنصر خاص از نور مخفی در نورپردازی فضاهای داخلی استفاده می شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید