معرفی سنگ کورین به همراه کاربردها، مزایا و معایب آن
در این مطلب، قصد داریم به معرفی سنگ کورین به همراه کاربردها، مزایا و معایب آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
معرفی سنگ کورین: کورین چیست؟
کورین (Corian) یکی از انواع سنگ های مصنوعی است که در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی کاربردهای زیادی دارد. کورین در حقیقت یک ماده مصنوعی مهندسی شده مانند کوارتز است. پلیمرهای اکریلیک از ترکیب با سایر مواد معدنی و سنگی منجر به تولید کورین می شود. برای ایجاد ورق های کورین، مخلوط این مواد درون قالب های مخصوص ریخته می شود. کورین در واقع نامی تجاری برای نوعی سنگ مصنوعی می باشد.
کاربردهای سنگ کورین
از کورین در صفحه روی کابینت های آشپزخانه، دیوارپوش ها و سرویس های بهداشتی و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود. سنگ کورین در اماکن تجاری، مراکز بهداشتی و درمانی، هتل ها و رستوران ها، آزمایشگاهها، بانک و فرودگاه نیز کاربردهای بسیاری دارد. یکی از مهم ترین موارد استفاده کورین در صنعت ساخت و ساز، دیوارپوش های کورین و سینک یکپارچه کورین است.
مزایا و معایب سنگ کورین
از مزایای سنگ کورین می توان به: یکپارچگی و بدون درز بودن در تمامی محل های اتصال، مقاومت بالا در برابر تغییرات دما و حرارت زیاد، قابلیت ترمیم و جلا پذیری و تعمیرات دائمی، ضد لک و آب، ضد زنگ و ضد جرم بودن، آنتی باکتریال، قابلیت طراحی، برش دهی و شکل پذیری، مقاومت بالا در برابر اسیدها و مواد شیمیایی، طول عمر زیاد، عدم تخلخل و نفوذ ناپذیری، نگهداری و تمیزکاری آسان، تنوع رنگی زیاد، قیمت مقرون به صرفه در مقایسه با گرانیت و کوارتز و ایجاد سینک های یکپارچه اشاره کرد.
از معایب کورین می توان به: کاهش شفافیت آن در گذر زمان، تغییر رنگ در برابر برخی از مواد شیمیایی و پاک کننده ها که البته قابل تعمیر است. مقاومت پایین در برابر خط و خش و تغییر رنگ در برابر تابه های بسیار داغ، اگر شفافیت سنگ کورین کم شد، با پولیش قابل حل است. مقاومت پایین در برابر ضربات مستقیم چاقو. البته تمامی این مشکلات با یک پولیش ساده برطرف می شود و ظاهر سنگ کورین مانند روز اول خواهد شد.
معرفی انواع سنگ کورین
یکی از انواع سنگ کورین، پودر سنگ است که از ترکیب پودر سنگ و رنگدانه و مواد چسباننده ایجاد می شود. پودر سنگ برای فرم دهی در قالب های مختلف ریخته می شود. برای مثال برای ساخت صفحه آشپزخانه، پودر سنگ در قالب صفحه آشپزخانه ریخته می شود. نوع دیگری از سنگ کورین، کورین پلی استر است که کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد.
اکریلیک مودیفای (Acrylic Modify) نیز یکی دیگر از انواع سنگ کورین است. اگر صفحات سالید سورفیس 100 درصد اکریلیک خریداری کرده باشید، جمله 100 درصد Acrylic Solid Surface را بدون شک بر روی ورق کورین مشاهده کرده اید. این جمله به معنای آن است که: درجه خلوص رزین اکریلیک بکار رفته در آن، 100 درصد می باشد. کشورهای محدودی در دنیا می توانند اکریلیک 100% را بسازند، از این رو چنین ورق هایی کیفیت و قیمت بالاتری دارند. بنابراین انواع سالید سورفیس با صفحات 100% اکریلیک، بالاترین قیمت را در بازار جهانی دارند. علاوه بر انواع کورین که در بالا ذکر شد، کورین اکریلیک نیز یکی دیگر از انواع سنگ کورین پرکاربرد در صنایع مختلف است.
ابعاد ورق و صفحات کورین
سایز ورق و صفحات کورین در برند های مختلف، معمولاً ۳۶۰ سانتی متر است. عرض ۷۵ سانتی متر و صخامت ۱۲ میلیمتر می باشد. البته برخی از برندها، صفحاتی به طول ۳۰۰ سانتی متر نیز تولید می کنند.
تفاوت های سنگ کورین و کوارتز
همان طور که گفته شد، فرآیند تولید سنگ کورین تقریباً مشابه کوارتز است. ولی این دو سنگ مصنوعی تفاوت هایی با یکدیگر دارند. نصب سنگ کورین در مقایسه با کوارتز، آسانتر است. از آنجایی که استحکام کوارتز بسیار بالا است، برش و ترمیم آن به سختی انجام می شود. وزن سنگ کورین در مقایسه با کوارتز کم تر است. ولی حمل و نقل این سنگ، به صورت یک نفره امکان پذیر نیست. برای حمل و نقل صفحات کوارتز، در کارگاه های پیشرفته کوارتز، از جرثقیل سقفی استفاده می شود. سنگ کورین قابلیت خم و انعطاف پذیری بیشتری در مقایسه با کوارتز دارد. برش منحنی صفحات و سنگ کوارتز با استفاده از سی ان سی (CNC) و واترجت (Waterjet) امکان پذیر است.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید