با ضوابط تفکیک تراس و بالکن بیشتر آشنا شوید
تراس و بالکن، دو مفهوم کاملاً جداگانه هستند که در بیشتر موارد به جای یکدیگر به اشتباه به کار می روند. تراس و بالکن از نظر دیدگاه معماری، ساخت و همچنین از لحاظ ثبتی از مفاهیم متفاوتی برخوردار هستند. در این مطلب، می خواهیم شما عزیزان را با ضوابط تفکیک تراس و بالکن، بیشتر آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
ضوابط تفکیک تراس و بالکن: تعریف تراس و بالکن
تراس یا ایوان، مکانی است که از یک طرف، در ارتباط مستقیم با هوای آزاد است. بالکن، مکانی است که زیر آن را هیچ فضای بسته ای اشغال نکرده است. به عبارتی بالکن، سطحی است که از یک، دو و یا سه طرف در ارتباط مستقیم با هوای آزاد است.
ضوابط تفکیک تراس و بالکن: تراس و بالکن چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
تفاوت اصلی تراس و بالکن در این است که: بالکن دارای سقف است ولی تراس مکانی غیر مسقف می باشد. به طور کلی، تراس، جزء مشاعات ساختمان یا بنا محسوب می شود، در حالی که بالکن، همیشه جزئی از مساحت آپارتمان یا بنا به حساب می آید.
ضوابط تفکیک تراس و بالکن: زیر بنای تراس و بالکن چگونه محاسبه می شود؟
در زمان محاسبه سطح زیربنا، اگر تراس و بالکن از یک طرف بسته باشد، 1/2 مساحت آن و در صورتی که از دو طرف بسته باشد، 2/3 مساحت و اگر تمامی جهات آن توسط دیواره شیشه ای و یا شبکه ای بسته و مسدود شده باشد، تمام سطح تراس و بالکن، جزئی از سطح زیر بنا به شمار می رود.
مصوبه کمیسیون ماده 5 درباره احداث بالکن
مصوبه کمیسیون ماده پنج در رابطه با احداث بالکن بدین صورت است که: احداث بالکن در گذرهای کمتر از 10 متر، ممنوع می باشد. احداث بالکن در گذرهای با عرض 10 الی 12 متر، از طبقه دوم روی پیلوت 80 سانتی متر و در گذرهای با عرض 12 الی 20 متر از طبقه دوم روی پیلوت 100 سانتی متر و در گذرهای با عرض 20 متر از طبقه دوم روی پیلوت 120 سانتی متر، مانعی ندارد.
احداث بالکنی که مغایر پروانه ساخت است، چه جریمه ای دارد؟
اگر بالکن، بدون پروانه ساختمان و یا مغایر با آن احداث شود، بر اساس تبصره چهار ماده 100، به میزان یک دهم ارزش معاملاتی ساختمان و به خاطر تراکم مازاد نیز یک دوم تا سه برابر ارزش معاملاتی ساختمان جریمه میشود. اگر مالک بنا یا زمین، بدون مجوز و مغایر با پروانه ساختمانی، بالکن با مشخصات اعلام شده را احداث کند، طبق کمیسیون ماده 100، یا جریمه می شود و یا رای تخریب صادر می شود. لازم به ذکر است.
معرفی بندهای دستورالعمل تفکیک آپارتمان – تراس و بالکن
بند 18 – غیر مشاعات
تراس یا ایوان که با عنوان بالکن غیر مسقف نیز شناخته می شود، اگر در فضای حیاط و یا شارع پیشرفتگی داشته باشد، فارغ از این که در گواهی پایان کار منظور شده یا نشده باشد و عرفاً جزئی از بنا است و راه دسترسی به آن برای سایر طبقات وجود ندارد، به آپارتمانی تعلق دارد که به آن متصل است و دارای دسترسی می باشد. از این رو دیگر در صورت جلسه تفکیکی، نیاز به ذکر حدود نیست و بعد از تعریف آپارتمان جمله به انضمام تراس یا بالکن غیر مسقف به مساحت .… . متر مربع قید شود.
بند 19 – مشاعات
تراس هایی که به عنوان سقف بام طبقه زیرین خود هستند و دارای راه عبور جداگانه هستند و همچنین تاسیسات، بر روی آن نصب شده است، طبق گواهی پایان کار، باید با مساحت در قسمت مشاعات ذکر گردد.
بند 20
بخش هایی که در اسناد مالکیت ملک، اختصاصی یک یا چند نفر از مالکین تلقی نشده و همچنین برای استفاده اختصاصی تشخیص داده نشده اند، به عنوان قسمت مشترک محسوب می شوند، مگر آن که تعلق آن بخش به قسمت معینی، مطابق با عرف و عادات محل، مورد شک و تردید نباشد.از این رو، حق استفاده از کف تراسی که سقف بام طبقه زیرین است و متصل به طبقه فوقانی و راه دسترسی آن از طبقه مزبور می باشد و همچنین فاقد نصب تاسیساتی از قبیل: کولر یا لوله بخاری است و در دسترس سایر مالکین آپارتمان ها هم نیست را می توان به طبقه متصل به آن که راه دسترسی به تراس را دارد، اختصاص داد.
توجه داشته باشید، این مورد باید در قسمت مشاعات صورت جلسه تفکیکی و سند انتقال و سند مالکیت طبقه مزبور، با قید این که مالک طبقه متصل به تراس حق احداث بنا و تغییر وضعیت را ندارد، ذکر شود.
نکته
عوارض پیش آمدگی بالکن، جزئی از عوارض صدور پروانه ساختمانی محسوب می شود. همچنین ایجاد تراس در نورگیر، اگر ابعاد نورگیر 3*4 باشد، نوعی تخلف محسوب می شود و به طور کلی، احداث تراس در نورگیر، برخلاف مقررات ملی ساختمان می باشد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید