درباره انواع داکت و نحوه ترسیم آن در پلان بیشتر بدانید
داکت به فضا یا جعبه ای اطلاق می شود که در سرویس بهداشتی و حمام برای تهویه هوای این محیط و همچنین، در تاسیسات مکانیکی ساختمان برای انتقال لوله های فاضلاب طراحی شده و در نظر گرفته می شود. در این مطلب، قصد داریم شما عزیزان را با نحوه ترسیم انواع داکت در پلان آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
ضوابط مربوط به انواع داکت
همان طور که در ابتدای مطلب گفته شد، داکت را در سرویس بهداشتی و حمام و همچنین در لوله های تاسیسات ساختمان، جهت تهویه و انتقال فاضلاب و آب قرار می دهند. ابعاد داکت را با توجه به طبقات و تعداد لوله های ساختمان تحت احداث، تعیین می کنند. داکت ها از فضای مشاع زیر زمین یا همکف که پایین ترین طبقه ساختمان محسوب می شود، شروع شده و به پشت بام ساختمان یا بنا ختم می شوند. به طور کلی، داکت ها به دو دسته تاسیساتی و سرویس بهداشتی و حمام تقسم می شوند. نوع تاسیساتی آن برای انتقال آب و فاضلاب و تهویه لوله های فاضلاب است و نوع دیگر نیز برای تهویه سرویس بهداشتی و حمام طراحی می شود.
طراحی و ترسیم داکت
طراحی داکت های تاسیسات به صورت خط چین است. این نوع از داکت باید در تمامی طبقات ترسیم شود و طراحی آن تا طبقه زیرزمین، ضروری است. در مورد طراحی داکت های تهویه نیز مانند داکت های تاسیسات است، با این تفاوت که، ترسیم این نوع داکت در طبقات زیرزمین، ضروری و نیاز نیست. داکت تهویه باید در تمامی طبقات تا پشت بام ساختمان ترسیم شود.
در طراحی و ترسیم انواع داکت به این نکات توجه کنید:
- داکت ها باید ترجیحاً در کنار ستون ترسیم و طراحی شده و قرار بگیرند. بدین جهت که در انتقال فاضلاب تا زیرزمین، مشکلی به وجود نیاید.
- توجه کنید، داکت ها، هرگز داخل دیوار طراحی و ترسیم نمی شوند. دیوار داکت نیز باید 20 سانتی متر طراحی گردد.
- ابعاد داکت های تاسیسات مکانیکی در کنار سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه، باید حداقل 60*40 سانتی متر باشد.
- جانمایی محل داکت های تاسیساتی باید با طراحی معماری، تناسبات هندسه فضاها و سیرکولاسیون حرکتی، متناسب باشد و به این موارد آسیبی وارد نکند.
- توجه داشته باشید، نمایش صحیح داکت های تاسیساتی در پلان طبقات و همچنین پشت بام ساختمان، امری ضروری و الزامی است.
- ابعاد داکت های تاسیساتی برای یک سرویس بهداشتی و آشپزخانه 60*60، برای دو سرویس بهداشتی و آشپزخانه 70*60، برای سه سرویس بهداشتی و آشپزخانه 80*60 و برای چهار سرویس بهداشتی آشپزخانه 100*60 می باشد. (ابعاد به سانتی متر است.)
در تصاویر زیر، می توانید نحوه ترسیم داکت و کمد و همچنین نحوه نمایش داکت در پلان بام را مشاهده نمایید:
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- خانه ای کنار دریاچه در پریرا، کلمبیا
- موزه Boola Bardip
- تسهیلات پروازهای ورودی فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه فشرده کارست
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- درباره خرپا و انواع آن بیشتر بدانید
دیدگاهتان را بنویسید