آشنایی با ضوابط میان طبقه و نحوه محاسبه مساحت و ارتفاع آن
در این مطلب، قصد داریم شما عزیزان را با مفهوم و ضوابط میان طبقه و نحوه محاسبه مساحت و ارتفاع آن، آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
ضوابط میان طبقه: تعریف میان طبقه
میان طبقه، به طبقه ای اطلاق می شود که بین هر یک از طبقات اصلی بنا یا ساختمان قرار دارد. طبق مبحث 3 مقررات ملی ساختمان، مساحت میان طبقه باید، حداکثر برابر با مساحت طبقه زیرین خود باشد.
مفهوم میان طبقه طبق بند 22-2-4 مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان
میان طبقه، طبقه ای است که تراز کف آن بین هر یک از طبقات اصلی بنا یا ساختمان، طوری قرار دارد که از فضای زیر آن که قابل تصرف است، قابل دسترسی است و مساحت آن، نسبتی کوچکتر از مساحت فضای زیرین آن می باشد.
مفهوم میان طبقه طبق بند 3-1-1-71 مبحث سوم مقررات ملی ساختمان
میان طبقه، طبقه ای است که در بین هریک از طبقات اصلی بنا یا ساختمان قرار دارد و مساحت آن، حداکثر یـک سوم مساحت طبقه زیرین خود است. توجه داشته باشید، مجموع مساحت میان طبقه در یک طبقه، از یک سوم مساحت کل همان طبقه نباید بیشتر باشد، مگر در موارد خاص صنعتی.
مساحت میان طبقه طبق بند 4-2-4-4 مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان
اگر تمام شرایط ذیل رعایت گردد، میان طبقه جزئی از اتاق یا فضای زیرین خود به حساب می آید و به عنوان بخشی از مساحت اتاق یا فضا، مساحت آن قابل محاسبه می باشد. البته در احتساب تعداد طبقات مجاز ساختمان، منظور نمی شوند:
- در صورت انطباق اندازه ها، ارتفاع و مساحت میان طبقه به تنهایی با حداقل الزامات تعیین شده برای یک اتاق یا فضا با تصرف فضای مرتبط با آن.
- در صورت رعایت الزامات تعیین شده در این مبحث و سایر مباحث مقررات ملی ساختمان، از جمله: برای نورگیری، تهویه، ایمنی، بهداشت، گرمایش و سرمایش مناسب در آن.
- در صورتی که مساحت میان طبقه، بیش از یک سوم مساحت طبقه زیرین خود و یا مقادیر تعیین شده در مقررات یا ضوابط اختصاصی تصرف ها نباشد.
اگر مشخصات میان طبقه با موارد فوق الذکر، مطابقت نداشته باشد: میان طبقه، جزئی از اتاق یا فضا شمرده نمی شود. در این صورت، باید هر دو، میان طبقه و اتاق یا فضا به عنوان فضاهایی مستقل تحت تصرف هایی جداگانه در نظر گرفته شوند که با مجموعه الزامات آن تصرف منطبق باشند.
ارتفاع میان طبقه بند 4-5-2-2-5 مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان
ارتفاع قسمت بالا و پایین میان طبقه، در صورت تعبیه آن در فضای اقامتی به عنوان بخشی از فضای مورد نظر، به ترتیب: حداقل 2.1 و 2.4 متر می باشد.
ضوابط میان طبقه: راه های خروج از ساختمان در زمان حریق میان طبقه طبق بند 3-1-13-12 مبحث سوم
- اگر بار متصرف بالکن های داخلی یا میان طبقه ها، کمتر از 50 نفر باشد، تنها یک راه خروج کافیست که می تواند منتهی به طبقه زیرین باشد.
- اگر بار متصرف بین 51 تا 100 نفر باشد، باید حداقل 2 راه خروج به طبقه زیرین در نظر گرفته شود.
- اگر بار متصرف بالکن های داخلی یا میان طبقه ها بیش از 100 نفر باشد، در این صورت، یک طبقه مجزا به حساب می آید و طبق ضوابط مقررات، باید بیش از 2 راه خروج با عرض کافی برای آن ها طراحی شود.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سپاس از شما