درباره پخ 45 درجه و ضوابط و تخلفات مربوط به آن بیشتر بدانید
پَخ، یک خط مورب است که برای حذف سطح گوشه ای از قطعه زمین که در نبش دو معبر واقع است، در جهت ایجاد دید مناسب رانندگی ایجاد می شود. پخ در حقیقت باعث می شود تا این قطعه زمین، جزئی از فضاهای شهری قرار گیرد. در این مطلب، قصد داریم شما عزیزان را با پخ 45 درجه و ضوابط و تخلفات مربوط به آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
تصویر زیر نشان می دهد، اگر همسایه ناراضی باشد، پخ 45 درجه باید اجرا شود:
ضوابط مربوط به پخ 45 درجه
در صورتی که پلاک مجاور، پخ 45 درجه را اجرایی کرده باشد، شما نیز ملزم به اجرای پخ 45 درجه در پلاک خود هستید. در غیر این صورت، پخ 45 درجه قابل پوشاندن است.
نکته
تنها در صورتی می توانید پخ 45 درجه را اجرا نکنید که از پلاک مجاور، رضایت نامه محضری داشته باشید. در صورتی که ساختمان سمت راست دارای پَخ باشد، سمت راست آن نیز باید پخ در آن اجرا شود و در صورتی که ساختمان سمت چپ دارای پخ نباشد، سمت چپ نیز نیازی به پخ نخواهد داشت.
توجه داشته باشید، برای صدور پروانه ساختمانی، در صورت عدم اجرای پخ ایجاد کنید، باید رضایت نامه محضری از مالکین پلاک های مجاور را ارائه دهید. در غیر این صورت، پروانه ای صادر نمی شود، حتی اگر در زمان پروسه صدور نسبت به اخذ رضایت نامه اقدام کنید.
همچنین لازم است بدانید، پیش آمدگی روی پخ دو گذر، در محدوده سند مالکیت برای حداکثر 1/5 متر عمود بر پخ و مشروط بر رعایت 3/5 متر ارتفاع از کف پیاده رو، مجاز خواهد بود. در این صورت صدور پروانه بلامانع است.
تخلفات مربوط به پخ 45 درجه
در صورتی که رضایت محضری از مالکین پلاک مجاور نداشته باشید و در صورت عدم رضایت آنها، پخ 45 درجه را بپوشانید، پرونده شما به کمیسیون داخلی ارجاع داده می شود. لازم به ذکر است، احداث بازشو یا پنجره در پخ، غیر مجاز می باشد. اگر بالکنی در پخ 45 درجه طراحی می کنید، درب دسترسی به آن باید به سمتی باشد که به پلاک مجاور مشرف نباشد.
در تصویر زیر، نحوه نمایش پخ در پلان و نقشه های معماری را مشاهده می کنید:
پخ زدن در گوشه ها در نرم افزار اتوکد
پخ زدن در اتوکد یکی از زیر مجموعه های دستور Fillet است و به دور روش فاصله و زاویه انجام می شود:
روش فاصله (Distance)
برای استفاده از این روش باید ابتدا گزینه Distance را انتخاب کنید. دو پارامتر Dist1 و Dist2 برای تعیین ابعاد پخ در این روش مورد استفاده قرار می گیرند. فاصله Dist1 را روی اولین ضلع انتخابی و فاصله Dist2 روی دومین ضلع انتخابی توسط موس، اعمال می شوند. فاصله ها را باید به عدد وارد کرده و به ترتیب روی ضلع اول و دوم کلیک کنید.
روش زاویه (Angle)
برای استفاده از این روش ابتدا باید دستور cha را تایپ کنید و Enter را بزنید و سپس گزینه Angle را انتخاب کنید. در این روش، دو پارامتر Dist1 و Angle برای تعیین ابعاد پخ مورد استفاده قرار می گیرند. فاصله Dist1 روی اولین ضلع اعمال می شود. زاویه بین امتداد پخ با ضلع اول است که جهت آن به سمت ضلع دوم می باشد. در این قسمت باید فاصله Dist1 را وارد کنید و Enter بزنید. سپس زاویه Angle را وارد کنید و اینتر بزنید. در مرحله آخر نیز باید به ترتیب بر روی ضلع اول و دوم کلیک کنید.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید