ضوابط و قوانین مربوط به نورگیر پنجره سقفی
در این مطلب قصد داریم ضوابط و قوانین مربوط به نورگیر و پنجره سقفی را مورد بررسی قرار دهیم، با ما همراه باشید.
مساحت نورگیر پنجره مرکزی باید چقدر باشد؟
برای ساختمان هایی که حداکثر 7 طبقه دارند، مساحت نورگیر مرکزی باید: حداقل 12 مترمربع و عرض آن باید حداقل 3 متر باشد. برای ساختمان های 8 تا 10 طبقه، این مساحت باید حداقل 15 مترمربع و عرض آن حداقل 3 متر باشد. برای ساختمان های 11 تا 15 طبقه، مساحت نورگیر مرکزی باید حداقل 20 مترمربع و عرض آن حداقل 4 متر باشد و در نهایت برای ساختمان هایی که 15 طبقه به بالا هستند، مساحت نورگیر مرکزی باید حداقل 30 مترمربع و عرض آن حداقل 5 متر باشد.
مشرفیت نورگیر پنجره باید چگونه باشد؟
اگر پنجره های پذیرایی ساختمان ها و واحدهای مسکونی در نورگیر مشرف هستند، حداقل فاصله این پنجره ها از یکدیگر باید 3 متر باشد. در مورد نورگیرهای شمالی، مساحت باید حداقل 12 مترمربع و عرش باید حداقل 2 متر در نظر گرفته شود. در مورد ساختمان هایی که حداکثر 2 طبقه روی پیلوت و بر روی زمین های کمتر از 200 مترمربع ساخته می شوند، مساحت نورگیر شمالی باید حداکثر 6 درصد مساحت زمین را در نظر گرفته شود. عرض نورگیرهای شرقی و غربی برای ساختمان هایی که تا 5 طبقه روی پیلوت ساخته می شوند، باید 2 متر باشد و مساحت و عرض آن ها از 5 طبقه به بالا باید طبق نورگیر مرکزی محاسبه و در نظر گرفته شود. در مورد نورگیر آشپزخانه هم 3 درصد مساحت زمین و حداقل 6 مترمربع کفایت می کند.
نورگیر پنجره سقفی یا نورگیر سقف
نورگیر سقف که به عنوان پنجره سقفی نیز معرفی می شود، در حقیقت نوعی انتقال دهنده نور است و همه یا بخشی از سقف را با هدف روشن سازی فضای داخلی تشکیل میدهند. این نورگیرها، گزینه ای بسیار مناسب برای تهویه هوا و تامین نور طبیعی هستند. امروزه در بازار ، نورگیرهای سقفی بازشونده ای وجود دارند که ریموتی برای باز و بسته کردن آنها دارند و به شکل مناسب هم عایق کاری شده اند و عایق های خوبی برای باد و باران به حساب می آیند.
بهترین گزینه برای نورگیرهای سقفی، شیشههای ۲ جداره است که عایق گرما نیز هستند. زنجیری که در نورگیرهای سقفی فنری به کار رفته، وظیفه باز و بسته شدن آنها را بر عهده دارند، ولی کارایی نورگیرهای سقفی ریلی بیشتر است. نورگیرهای سقفی بازشوی دو جداره، ویژگی و قابلیتهای زیادی از جمله بی تفاوتی به جهت باد دارند و برای مناطق بادخیز گزینه های بسیار خوبی هستند، البته بهتر است تا جایی که می توان بازشو را از ناملایمات جوی دور نگه داشت.
نورگیر سقفی حمام و آشپزخانه
نورگیرها و بازشوهایی که در سقف حمام و آشپزخانه نصب می شوند، باعث می شوند تا تخلیه هوای مرطوب در این محیط ها به راحتی صورت گیرد. توجه داشته باشید، مقدار هوایی که از سقف جریان می یابد، به جهت و سرعت باد، تغییر فشار و تفاوت درجه حرارت داخل و خارج ساختمان بستگی دارد. معمولا هوای خنک، از جایی که نور وارد فضا میشود، جریان پیدا می کند ولی هوای گرم نیز به راحتی از این فضا بیرون می رود. این نورگیرها را در سبک معماری قدیم رومی مورد استفاده قرار می دادند و پنجره گرد زیارتگاه ها نمونه خوبی از آن است. بعد از وقوع انقلاب صنعتی، در ساخت پنجرههای سقفی بسته، لعابی که در ساخت تولید شیشه استفاده می شد، مورد استفاده قرار می گیرد. از اواسط قرن 20 میلادی، واحدهای پیش ساخته پنجره های سقفی به صورت تودهای تولید و به بازار عرضه شد. یکی از مهمترین انگیزه ها برای ساخت پنجره های سقفی و نورگیرها، جلوگیری از هدررفت انرژی است.
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- خانه ای کنار دریاچه در پریرا، کلمبیا
- موزه Boola Bardip
- تسهیلات پروازهای ورودی فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما
- پروژه نوسازی خانه دیوار آجری در هند (Brick Screen House)
- خانه فشرده کارست
- خانه معماری | نمای ترموود؛ لوناوود
- مقایسه دکوراسیون داخلی با طراحی داخلی
- درباره خرپا و انواع آن بیشتر بدانید
دیدگاهتان را بنویسید