آشنایی با ضوابط و قوانین پارکینگ مزاحم
پارکینگ مزاحم، پارکینگی است که ساکنین مجتمع برای ورود یا خروج یکی از اتومبیل ها باید اتومبیل دیگری را جابجا کرده و یا با زحمت بسیاری، اتومبیل مورد نظر را وارد یا خارج نمایند. پارکینگ های مزاحم معمولاً بر اساس ضوابط شهرداری مشخص می شوند و در سند و پایان کار ساختمان، ذکر خواهند شد. در این مطلب، قصد داریم، با ضوابط و قوانین پارکینگ مزاحم آشنا شویم، با ما همراه باشید.
قیمت پارکینگ و چگونگی تعیین نرخ پارکینگ ها
قیمت پارکینگ و قیمت آپارتمان، رابطه مستقیم با یکدیگر دارند و معمولاً قیمت پارکینگ های مزاحم، پایین تر است. بسته به منطقه ای که آپارتمان در آن قرار دارد، قیمت پارکینگ، معمولاً بین 20 الی 200 میلیون تومان می باشد. هرچه پارکینگ، مزاحمت بیشتری ایجاد کند، از قیمت آن کاسته می شود. از عوامل دیگری که در قیمت پارکینگ تاثیر می گذارند، می توان به: تعداد واحد پارکینگ های موجود در ساختمان اشاره کرد. به عبارتی، هر چقدر تعداد پارکینگ ها، کمتر باشد، قیمت آنها بالاتر است. پارکینگ آپارتمان هایی که به تعداد واحدهای ساخته شده، پارکینگ دارند، با قیمت بهتری معامله می شوند. در صورتی که تعداد واحدها بیشتر از تعداد پارکینگ ها باشد، قیمت پارکینگ، افزایش می یابد.
به طور کلی، عواملی که در تعیین قیمت و نرخ پارکینگ تاثیرگذارند، عبارتند از: تعداد واحدهای مجموعه، قیمت منطقه مورد نظر و منطقه ای که ملک در آن واقع است، قیمت خودروهای موجود در پارکینگ و همچنین رفاه نسبی ساکنین آپارتمان.
ضوابط شهرداری در مورد پارکینگ
ضوابط شهرداری برای تخصیص پارکینگ، بدین صورت است که: واحدهای زیر ۱۵۰ متر، یک پارکینگ و واحد های بالای ۱۵۰ متر، باید دو باید پارکینگ داشته باشند. در مورد تمامی واحدهای مسکونی در پهنه سکونت نیز تامین پارکینگ باید متناسب با اندازه واحد مسکونی باشد. لازم به ذکر است، واحدهای مسکونی بیش از 250 متر مربع باید دارای سه واحد پارکینگ باشند.
نکاتی درباره پارکینگ
طی سالهای 67-69 ،تامین پارکینگ باید در 40 درصد از فضای باز صورت می گرفت که این قانون، بعدها حذف شد. امروزه تامین پارکینگ باید در فضای باز اضافی 40 درصد یعنی در 60 درصد ملک انجام شود. در زمینی که امکان ساخت پارکینگ به تعداد موردنیاز وجود ندارد، تامین پارکینگ می تواند در شعاع حداکثر ۲۵۰ متری آن ملک، در ساختمانهای مجاور پارکینگ ملک صورت گیرد. فقط و فقط، پارکینگهایی که مربوط و مختص به یک واحد هستند، میتوانند به صورت پارکینگ مزاحم طراحی شوند. مثلا اگر واحدی در یک آپارتمان دارای 3 پارکینگ است، این 3 پارکینگ، می توانند به صورت مزاحم طراحی شوند، ولی در پهنههای مسکونی، تنها یک پارکینگ می تواند به صورت پارکینگ مزاحم طراحی شود. همچنین یک واحد پارکینگ، ویژه معلولین باید به ازای هر ۲۰ واحد پارکینگ در ملک، طراحی و تامین شود.
یک آپارتمان 3 خوابه، چند واحد پارکینگ نیاز دارد؟
متراژ آپارتمانهای 3 خوابه، معمولا 150 متر یا بیشتر است که برای یک آپارتمان 150 متری، طبق ضوابط تنها یک واحد پارکینگ در نظر گرفته می شود. افرادی که در یک آپارتمان ۱۵۰ متری زندگی می کنند، از وضعیت مالی مناسبی برخوردارند و احتمالا، حداقل 2 اتومبیل دارند و یک پارکینگ برای آنها کافی نیست. از این رو باید نسبت به خرید پارکینگ های اضافه در مجموعه اقدام نمایند. همانطور که گفته شد، قیمت پارکینگ در تهران، بسته به منطقه ای که در آن زندگی می کنید، بین 20 تا 200 میلیون تومان می باشد.
پارکینگ مزاحم چیست؟
زمانی که یکی از دو واحد پارکینگ، مانع از ورود و خروج آسان اتومبیل ها شود، به آن پارکینگ مزاحم می گویند. در صورتی که استانداردها و ضوابط برای دو پارکینگ قابلاجرا نباشد و راههای ورودی پارکینگها باز باشد، شهرداری منطقه، یک پارکینگ مزاحم برای آنها در نظر میگیرد که بدین ترتیب، دو اتومبیل پشت سر هم پارک می کنند. زمانی که یکی از مالکان قصد جابجایی خودروی خود را داشته باشد، مالک پارکینگ مزاحم باید، خودروی خود را برای ورود یا خروج جابجا کند. معمولاً قیمت پارکینگ های مزاحم، پایین تر از پارکینگ های معمولی است. مالک پارکینگ مزاحم، دارای حق کاملاً قانونی نسبت به پارکینگ خود است و تقسیم این پارکینگ ها باید با توافق تمامی ساکنین آپارتمان صورت گیرد. در غیر این صورت، شهرداری و اداره ثبت ورود می کنند و عموماً، صاحب پارکینگ مزاحم، شخصی می شود که دارای آخرین قرارداد است.
ضوابط و قوانین مربوط به پارکینگ مزاحم
به طور کلی، برای تامین دو پارکینگ مزاحم آکس به آکس باید: دو ستون عرضی 3 متر که طول آن 10 متر باشد، در نظر گرفت و عرض محل پارک خودرو نباید از 2.5 متر کمتر باشد. پارکینگ های مزاحم در سند ملک، قید می شوند و با خواندن سند رسمی میتوان متوجه شد که آیا پارکینگ، مزاحم است یا خیر. به طور کلی، اداره ثبت، کلمه پارکینگ مزاحم را در سند مالکیت قید و ذکر می کند.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید