سنگ گرانیت و کاربرد آن در صنعت ساخت وساز
سنگ، از جمله مواد سخت و مقاوم است که به صورت طبیعی در روی کره زمین موجود می باشد و یکی از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی و دکوراسیون داخلی به شمار می رود. سنگها دارای تنوع بسیار بالایی در رنگ، طرح و جنس هستند و نقش بسزایی در مقاوم سازی ساختمان و همچنین زیباسازی فضا اسفا می کنند. به طور کلی، سنگها به دلیل زیبایی، استحکام، طول عمر بالا و نمایی که به فضا می بخشند در دسته پرکاربردترین مصالح ساختمانی قرار دارند. از سنگ های طبیعی در ساخت کفپوش، دیوارپوش، سنگ راه پله، نمای ساختمان، عناصر دکوراتیو و … استفاده می شود. از سنگها در طراحی نما، محوطه سازی و طراحی داخلی ساختمان، استفاده می شود.
سنگ، در دو نوع طبیعی و مصنوعی وجود دارد و هر کدام دارای انواع مختلفی هستند. در این بخش، می خواهیم سنگ گرانیت و کاربرد آن در صنعت ساخت و ساز را مورد بررسی قرار دهیم، با ما همراه باشید.
گرانیت چیست؟
گرانیت یکی از انواع سنگ های بسیار سخت و بادوام است. یکی از ویژگی های این سنگ، قابلیت صیقل پذیری بالا است و در رنگ های قرمز، سیاه، قهوه ای، شکلاتی، صورتی، آبی و سبز وجود دارد. دانه بندی گرانیت به قدری درشت است که قابل مشاهده با چشم می باشد. مقاومت گرانیت در مقایسه با سنگ مرمر و تراورتن بالاتر است و یکی از مزایای استفاده از آن، ماندگاری سطح صیقلی و درخشان آن می باشد.
گرانیت یکی از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی است. برای مثال در نماکاری، سنگ فرش، رو کابینتی و راه پله ها مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که پله های ساختمان و راه پله ها در اثر تردد زیاد، ساییده و آلوده میشوند، سنگ گرانیت، بهترین گزینه برای این موارد است. از جمله بهترین نوع سنگ گرانیت می توان به: گرانیت مشکی نطنز، تویسرکان همدان، زاهدان و نهبندان خراسان جنوبی اشاره کرد.
کاربرد سنگ گرانیت: انواع سنگ گرانیت
سنگ گرانیت مشکی نطنز
این سنگ، به دلیل اینکه از معادن مختلفی استخراج می شود، از ویژگی های خاصی برخوردار است. سنگ هایی که از معادن مختلف استخراج می شوند، تنها در درجه تیرگی رنگ آن ها، متفاوت هستند. در برخی از آن ها، خطوط سفید در زمینه تیره وجود دارد و برخی دیگر، یکنواخت و نوک مدادی هستند. جذب پایین آب، مقاومت بالا در برابر سایش، سرما، گرما و نور آفتاب از ویژگی های این سنگ است. از این سنگ گرانیت، بیشتر برای سنگ فرش کردن فضای داخلی ساختمان استفاده می شود. توجه داشته باشید، نوع معدن بر کیفیت و در نهایت قیمت سنگ گرانیت، تاثیرگذار است. در واقع هرچه سنگ، مشکی تر و خالص تر باشد، قیمت آن بالاتر خواهد بود. از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت سنگ گرانیت، کیفیت فرآوری، ابعاد و ضخامت آن می باشد.
سنگ گرانیت تویسرکان همدان
این سنگ گرانیت به رنگ مشکی است و از جمله گرانیت های منحصر به فرد در ایران به شمار می رود. ساب پذیری بالا از ویژگی های بارز آن است. مقاومت بالای این سنگ گرانیت باعث شده تا برای سنگ فرش فضای داخلی ساختمان، بدنه راه پله و سنگ پله مورد استفاده قرار گیرد. ضخامت، ابعاد و کیفیت فرآوری سنگ گرانیت به لحاظ ساب و برش، عوامل تاثیرگذار در قیمت آن است. سنگ هایی که ترک کمتری دارند و پاک تر هستند، قیمت بالاتری هم دارند.
سنگ گرانیت زاهدان
این، یکی از گرانیت های گل پنبه ای ایران است و از روشن ترین گرانیت ها به شمار می رود. دانه بندی منظم، مقاومت بالا و جذب آب نسبتا پایین از ویژگی های بارز این سنگ گرانیت است. بهترین نوع این سنگ از معدن زهی استخراج می شود که دارای سطح یکنواخت و دانه های نمک فلفلی است و از ساب پذیری خوبی برخوردار می باشد. کاربرد این سنگ در فضای داخلی ساختمان، پله ها و همچنین به عنوان کانتر آشپزخانه می باشد. توجه داشته باشید، هرچه ضخامت و ابعاد سنگ، بیشتر باشد، قیمت آن بالاتر است. همچنین سنگ های پاک و بدون غده و روشن، از قیمت بالایی برخوردارند.
سنگ گرانیت نهبندان
یکی از مرغوب ترین نوع سنگ گرانیت در ایران، سنگ گرانیت شقایق نهبندان است. جذب پایین آب، استحکام بالا و یکنواختی سطح سنگ، از ویژگی های بارز این سنگ گرانیت است. این سنگ از تنوع زیادی برخوردار نیست و نوع بی کیفیت آن، دارای لکه های سیاه روی سطح آن است. از این سنگ گرانیت برای سنگ فرش فضای داخلی ساختمان، بدنه راه پله و سنگ پله استفاده می شود. پروژه های اداری و صنعتی، معمولاً با این نوع سنگ، کار می شوند. سنگهایی که بدون غده و پاک تر باشند و ضخامت بیشتر و ابعاد بزرگتری داشته باشند، از قیمت بالاتری برخوردار هستند. کیفیت فرآوری سنگ از نظر ساب و برش از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت آن است.
کاربرد سنگ گرانیت: مزایای سنگ گرانیت چیست؟
سنگ گرانیت از تنوع طرح و رنگ بالایی برخوردار است:
انواع سنگ گرانیت با تنوع بالایی از طرح، رنگ و بافت به طور طبیعی بر روی کره زمین وجود دارد، از این رو، این سنگ یکی از مصالح پرکاربرد برای زیباسازی فضای داخلی و خارجی ساختمان به شمار می رود. گرانیت از زیبایی منحصر بفردی برخوردار است و نیاز به طراحی ندارد. ایجاد هارمونی در فضا با استفاده از سنگ گرانیت، بسیار آسان است. رنگ های رایج گرانیت عبارتند از: خاکستری، سفید، مشکی، سبز و قرمز.
سنگ گرانیت، دوام و طول عمر بالایی دارد:
گرانیت یکی از انواع سنگ ساختمانی است که هیچ گونه تغییری در ساختار یا رنگ ایجاد نمی شود و کاربرد زیادی در صنعت ساخت و ساز دارد. این سنگ برای اینکه مورد استفاده قرار گیرد، باید پس از استخراج، در سنگبری به ابعاد مورد نظر برش داده شود. گرانیت در عین سخت و مقاوم بودن، بسیار انعطاف پذیر است و تحت هیچ شرایطی به آن آسیبی وارد نمی شود.
سنگ گرانیت از قیمت مناسبی برخوردار است:
به دلیل وجود معادن بیشمار گرانیت در ایران، قیمت سنگ گرانیت در مقایسه با سایر نمونه ها، بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. علاوه بر این، هزینه های نگهداری از این سنگ نیز پایین تر است.
سنگ گرانیت با سایر مصالح همخوانی دارد و در مقابل حرارت مقاوم است:
سنگ گرانیت به شما این امکان را می دهد که به طرح های بی نظیر در صنعت معماری و ساختمان سازی دست یابید. قابلیت استفاده در کنار سایر مصالح نظیر فولاد، چوب و شیشه از مزایای این سنگ می باشد. به عبارتی، سنگ گرانیت مانند یک متریال مکمل در صنعت ساخت و ساز عمل می کند و به ساختمان زیبایی خاصی می بخشد. گرانیت یکی از سنگ ها و متریال بسیار مقاوم در برابر حرارت است. به همین دلیل برای کانتر آشپزخانه، متریال بسیار ایده آلی محسوب می شود.
سنگ گرانیت، از مصالح دوستدار محیط زیست است:
گرانیت یکی از انواع متریال خام است که پس از استخراج و برش در سنگبری، در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. این سنگ، یک متریال تجدیدپذیر و قابل بازیافت است و از مصالح دوستدار محیط زیست به شمار می رود.
سنگ گرانیت در برابر نفوذ آب و خوردگی، بسیار مقاوم است:
از آنجایی که گرانیت از سنگ های غیر متخلخل است، مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ آب دارد. از این رو در ساخت سینک روشویی، سینک آشپزخانه، کانتر و کفپوش بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این سنگ زیبا، همچنین مقاومت زیادی در برابر خوردگی دارد و اگر مواد شیمیایی بر روی آن بریزد، آسیب نمی بیند.
سنگ گرانیت در برابر خراشیدگی و ساییدگی مقاوم است:
گرانیت یکی از مواد خام سخت و بسیار مقاوم است که مقاومت بسیار زیادی در برابر خراش و سایش دارد. از این رو برای سنگ راه پله که در معرض رفت و آمد مداوم است، گزینه بسیار مناسبی است.
کاربرد سنگ گرانیت: معایب سنگ گرانیت چیست؟
وزن سنگ گرانیت، بالاست و منجر به القای بار مرده بر ساختمان می شود، نصب آن، زمانبر، گرانیت، عایق حرارتی و صوتی نیست و منجر به هدر رفت انرژی در ساختمان می شود، چسبندگی گرانیت به ملات در حد ایده آل نیست، از این رو طبق قوانین جدید، استفاده از آن به عنوان سنگ نما ممنوع می باشد، قیمت سنگ گرانیت در مقایسه با سنگ چینی و تراورتن بسیار بالا است.
کاربرد سنگ گرانیت
گرانیت یکی از پرکاربردترین سنگ هایی است که در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله کاربردهای آن می توان به: سنگ پله، سنگ فرش پیاده رو، پیشخوان آشپزخانه، کفپوش، دیوارپوش، سینک روشویی، سینک آشپزخانه و همچنین محوطه سازی اشاره کرد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید