آموزش نورپردازی نمای بیرونی ویلا به وسیله افزونه v-ray
v-ray ، یکی از افزونه های کاربردی و حرفه ای در نرم افزار ۳ds max است و تولید کننده این افزونه، کمپانی chaos group می باشد. این پلاگین، مانند یک موتور رندر عمل می کند و با کمک آنالیز نور و سایه ها و متریال هایی که در آن وجود دارد، رندرهای واقع گرایانه از صحنه های مختلف ایجاد می کند. در این بخش، قصد داریم روشی ساده و موثر را برای تنظیم لوازم روشنایی با استفاده از ۳ds max و v-ray و نورپردازی نمای بیرونی ویلا را به شما عزیزان آموزش دهیم.
افزونه v-ray و نورپردازی نمای بیرونی ساختمان ویلایی
- قبل از هر کاری باید ابتدا lwf را تنظیم کنید.
- سپس به “Customize” < “Preferences” بروید و روی نوار “gamma and lut” کلیک کنید.
- تیک گزینه “Enable gamma /lut correction” را بزنید و در قسمت “Gamma” مقدار ۲٫۲ را وارد کنید.
- در قسمت “Materials and Colors” تیک گزینه های “Affect Color Selectors” و “Affect Material Editor” را بزنید.
توجه داشته باشید: برای هر بافتی که استفاده می کنید در قسمت gamma مقدار گزینه override را مانند تصویر زیر ۲٫۲ انتخاب کنید:
سپس باید بر روی دکمه “create” کلیک و گزینه “cameras” را انتخاب کنید، از منوی کشویی “vray” را انتخاب و بر روی گزینه “vray physical camera” کلیک کنید. پس از این مرحله می توانید دوربین را در هر کجای صحنه که می خواهید ایجاد کرده و قرار دهید.
الان وقت آن رسیده که خورشید را ایجاد کنید. سپس دوباره روی “create” کلیک کرده و گزینه “lights” را انتخاب کنید و از منوی کشویی vray را انتخاب کرده و روی گزینه Vray sun کلیک کنید. اکنون می توانید خورشیدتان را به صحنه اضافه کنید.
حالا یک صفحه باز می شود که سوالی از شما می پرسد: “automatically add a Vray Sky environment map”، باید روی “yes” کلیک کنید. موقعیت منبع خورشید در رابطه مستقیم با زمان روز است. در تصویر زیر می توانید ۲ نمونه از رندر گیری با موقعیت های مختلف خورشید را مشاهده کنید:
نورپردازی نمای بیرونی ویلا: پارامترهای VraySun
turbidity : این پارامتر در واقعیت گرد و غبار بر جو تاثیر می گذارد و رنگ و جو کلی آسمان را شبیه سازی می کند. اگر مقدار turbidity بالاتر باشد، مقدار بیشتری از گرد و غبار را شبیه سازی می کند و باعث زردتر به نظر رسیدن رندرگیری می شود. تصاویر زیر را مشاهده کنید:
ozone : این پارامتر از ۰ تا ۱ متغیر است و باعث می شود مقادیر پایین تر نور خورشید، پرتقالی تر و مقادیر بالاتر آن مایل به آبی شود. بهتر است که از حالت پیش فرض این گزینه استفاده کنید.
vray sun size multiplier : مقدار صفر در این پارامتر باعث ایجاد شدن سایه های بسیار تیز و تیره می شود و مقادیر بالاتر، آنها را نرم تر می کند.
shadow subdivisions : در صورتی که اگر از مقادیر بالا برای vray sun size استفاده می کنید، بایدمقدار shadow subdivisions افزایش دهید، در غیر این صورت نمونه ها دیده می شوند.
Intensity multiplier: مقادیر بالاتر این پارامتر، افزایش شدت نور خورشید را به همراه دارد.
تنظیمات ایجاد رندر روشنایی روز
این تنظیمات عبارتند از: intensity = 1، turbidity= 4، size multiplier= 5 و shadow subdivisions= 9.
در صورتی که نمی خواهید از دوربین فیزیکی vray استفاده کنید، از یک دوربین استاندارد با شدت حدود ۰٫۰۱ استفاده نمایید.
تصویر زیر، نتیجه رندرگیری با استفاده از تنظیمات فوق می باشد:
زمانی که تصویر کمی تاریک و رنگ و رو رفته به نظر می رسد، می توانید در قسمت vray virtual frame buffer از منحنی ها استفاده کنید و یا تنظیمات دوربین vray را ببندید و با سلیقه خودتان تنظیمات را انجام دهید.
پارامترهای دوربین Vray
۳ پارامتر اصلی وجود دارد که بر روشنایی و جو تاثیرگذار است که عبارتند از: shutter speed، F-number و film speed.
F-number: با استفاده از این پارامتر می توانید عرض دیافراگم دوربین را تعیین کنید و تاثیر نهایی آن بر نوردهی است. در مقادیر بالاتر، تصاویر تیره تر و در مقادیر پایین، تصاویر روشن تر خواهند بود.
Shutter speed: با استفاده از این پارامتر می توان میزان زمانی که فیلم در معرض نور قرار دارد را تعیین کرد و مقدار نوردهی آن به صورت معکوس می باشد. به عبارتی در مقادیر بالاتر، تصاویر تاریک تر می شوند.
Film speed: با این پارامتر می توانید مقدار حساسیت فیلم نسبت به نور را تعیین کنید. در مقادیر بالاتر، تصاویر روشنتر ایجاد می شود، ولی باید توجه داشته باشید، هرچه میزان حساسیت بالاتر باشد، تصویر “دانه دار تر” به نظر می رسد.
معمولاً بهتر است که برای رندرگیری از روشنایی فضای بیرونی استفاده شود و این میزان را باید روی ۱۰۰ نگه دارید. پارامترهای دیگری مانند custom white balance، vignetting و … وجود دارد که می توانید نوردهی را با آن انجام دهید.
در صورتی که هیچ تنظیمی برای دوربین vray در نظر ندارید، می توانید از تنظیمات F-number =7، Shutter speed = 120 و Film speed = 100 استفاده کنید و بقیه پارامتر ها را به صورت پیش فرض در نظر بگیرید.
تصویر زیر نمونه خوبی از تنظیمات فوق است:
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- تفاوت اتوکد 2 بعدی و 3 بعدی چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش 3Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
- آموزش Revit ؛ تفاوت Link، Group و Assembly در رویت
- آموزش رایگان گروه بندی لایه ها در اتوکد
دیدگاهتان را بنویسید