معرفی کاشی ضد اسید و کاربردهای آن
کاشی، یکی از مصالح ساختمانی مهم است که معمولا در سرویس های بهداشتی و حمام منازل، ادارات و ساختمان های تجاری و صنعتی نصب می شود. کاشی ها در انواع مختلف تولید می شوند که یکی از آنها، کاشی ضد اسید است. این کاشی، بدون لعاب تولید می شود و در مقایسه با سایر کاشی ها، آب کمتری جذب می کند و در تولید آن، از مواد افزودنی رنگـی استفاده می شود. کاشی های ضد اسید، مقاومت و استحکام بالایی در مقابل اسیدها دارند، البته این کاشی ها در مقابل فلوئوریـدریک، مقاومت ندارند. لازم به ذکر است، متوسط میزان جذب آب توسط کاشی های ضد اسید، 5.1 درصد است.
سرامیک ضد اسید
سرامیک های ضد اسید در دو نوع فول بادی و لعاب دار تولید می شوند و سطح آنها طوری ساخته شده که مقاومت زیادی در مقابل فشار و ساییدگی و همچنین ضربه دارد و شستشوی آنها نیز بسیار آسان است. به دلیل لغزندگی پایین این سرامیک ها، محیط کار تبدیل به مکانی امن خواهد شد. بسیاری از سرامیک های ضد اسید که مصارف صنعتی دارند، در دو نوع صاف و آجدار (ضد لغزش) تولید می شوند.
انواع کاشی ضد اسید
کاشی ضد اسید، در رنگ های شیری، طوسی و کرم و در اشکال چهارگوش مربعی یا مستطیلی تولید و به بازار عرضه می شوند. در صورتی که به شکل دیگری از کاشی های ضد اسید نیاز دارید، باید قبل از خرید به این موضوع توجه داشته باشید که تمامی ویژگیهای استاندارد کاشیهای ضد اسید را داشته باشد. استانداردهایی که در تولید کاشی های ضد اسید باید رعایت شود، عبارتن از: استانداردهای قطعات لبهها و کنارهها، قطعات با شکلهای خاص جهت استفاده در مخازن که از نظر اندازهها و رواداریهای مربوطه، باید با توجه به اندازههای اسمی هر یک، تعیین شود. کاشی های ضد اسید، معمولاً بدون محدودیت در تعیین ضخامت، تولید می شوند و تولید کنند باید پس از تولید، ضخامت کاشی را تعیین و اعلام نماید که شامل برجستگیهای پشت آن نیز می شود.
مزایای استفاده از کاشی ضد اسید
کاشی ضد اسید، همانطور که از نام آن برمی آید، در برابر اسیدها مقاومت بالایی دارد و از مقاومت مکانیکی بالایی نیز برخوردار است. این کاشی ها همچنین در مقابل سایش و یخ زدگی، از خود مقاومت زیادی نشان می دهند. مقاومت در برابر یخ زدگی به دلیل جذب بسیار پایین آب توسط کاشی های ضد اسید است.
کاربردهای مختلف انواع کاشی ضد اسید
مهمترین کاربرد کاشی های ضد اسید، پوشش محیطهایی است که در معرض اسیدهای مختلف به جز اسید فلوئوریدریک هستند. در محیطهایی که در معرض بارهای سنگین دینامیکی، ترافیک سنگین تردد افراد، مواد با بوی آزاردهنده قرار دارند، از کاشی های ضد اسید استفاده می شود. از آنجایی که این کاشی ها آب را میزان بسیار کمی جذب می کنند، مواد بدبو به بدنه کاشی به مقدار کمی نفوذ می کنند و همین باعث می شود تا از ایجاد بوی نامطبوع در محیط جلوگیری شود. کاشی آجدار معمولاً در اماکنی که پتانسیل لغزندگی را دارند، از قبیل: استخـرهـا و آشپزخانههای صنعتی، حوضچههای اسید و مواد شیمیایی، پوشش کف و دیواره سالنهای صنعتی، کارخانههای تولید فرآوردههای لبنی و گوشتی، کارخانههای نوشابه سازی و … مورد استفاده قرار می گیرند.
در انتخاب کاشی های ضد اسید و نصب آن به نکات زیر توجه کنید:
اگر مکان مورد نظر، جایی است که امکان لغزندگی در آن زیاد است، باید از نوع آج دار (Anti-Slip) استفاده کنید. انواع مختلف کاشی ضد اسید دانه قرمز وجود دارد که برای فضاهای صنعتی که امکان وجود عوامل کثیف کننده محیط زیاد است، مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اینکه بتوانید کاشی های ضد اسید را در مکان مورد نظر نصب کنید، باید از ملات ضد اسید مناسب استفاده کنید، در صورتی که ملات به کار رفته نامناسب باشد، به مرور زمان اسیدهای محیط صنعتی را جذب کرده و منجر به خورندگی ملاتهای عادی و نفوذ به زیر کاشیها می شود که نتیجه ای جز: لق شدگی، شکستگی، آسیبدیدگی پوششهای انجام شده و یا ایجاد بوی نامطبوع در محیط نخواهد داشت. برای بندکشی باید فاصله ۳ تا ۵ میلیمتری را رعایت کرده و آن ها را با ملات ضد اسید به طور کامل پر کنید.
ملات کاشی ضد اسید چیست؟
ملات ضد اسید برای نصب کاشی های ضد اسید مورد استفاده قرار می گیرد که در واقع از رزین هایی هستند که طی واکنش های شیمیایی خشک شده و پر کننده های سیمانی با سختی،مقاومت شیمیایی و انعطاف پذیری خوب تشکیل شده اند. با استفاده از این ملات ها، به راحتی و در زمان کوتاهی می توان کاشی ضد اسید را نصب کرد. انواع ملات ها عبارتند از: ملات ضد اسید سیلیکاتی، ملات ضد اسید اپوکسی ، ملات فوران، پلی استر، وینیل استر و ملات سیلیکات پتاسیم. به طور کلی ملات های ضد اسید دارای مقاومت عالی در برابر انواع مواد شیمیایی و شوکهای حرارتی، نیروهای مکانیکی و تنشهای موضعی هستند و قادر به تخلیه بار الکتریکی به سطوح زیرین هستند و از چسبندگی بسیار خوبی هم برخوردارند.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید