با ویژگی های نرم افزار مدیریت ساخت و ساز مناسب و ایده آل آشنا شوید
امروزه، ساخت و ساز ها دیگر به سبک سنتی و دستی انجام نمی شود و روش های مختلفی برای انجام این کارها ارائه می شود. صنعت ساختمان سازی نیز مانند صنایع دیگر، دستخوش تغییرات بسیاری شده و با وجود نرم افزارهای کاربردی، کار ساخت و ساز در مقایسه با گذشته، بسیار دقیق تر و با سرعت بیشتری انجام می شود. یکی از نرم افزارهای خوب در زمینه ساخت و ساز، نرم افزار مدیریت ساخت و ساز است که تحول بزرگی در این صنعت ایجاد کرده است.
فعالیت شرکت های ساختمان سازی، با استفاده از این نرم افزار، بسیار کارآمدتر شده و بازار ساخت و ساز با استفاده از نرم افزارهای مدیریت ساخت و ساز، بسیار رقابتی تر شده و این باعث شده تا شرکت ها تمام توان خود را طراحی و ساخت سازه های مختلف به کار گیرند. همچنین، هزینه های شرکت های که با نرم افزارهای مدیریت ساخت و ساز کار می کنند، بسیار کاهش یافته است. این نرم افزار، قادر است کار مدیر پروژه، مهندس طراح و معمار پروژه را با دقت بیشتر انجام دهد و درصد زیادی از شرکت های پیمانکاری، برآورد هزینه ها، حسابداری، مدیریت پروژه، برنامه ریزی و طراحی خود را از طریق نرم افزار مدیریت ساخت و ساز انجام می دهند. تعداد نرم افزارهای مربوط به ساختمان سازی بسیار زیاد است و افراد برای انتخاب بهترین نرم افزار، ممکن است سردرگم شوند. در این بخش، خانه معماری قصد دارد تا ویژگی های مهم نرم افزار مدیریت ساخت و ساز را بررسی کند تا شرکت های ساختمانی بتوانند از طریق آن، عملکردی قوی و کامل داشته باشند.
ویژگی های یک نرم افزار مدیریت ساخت و ساز مناسب
ویژگی اول: حسابداری
یکی از مهمترین مباحث در زمینه ساخت و ساز، هزینه مصرفی یک پروژه است که تنها در صورت محاسبه دقیق، منجر به سودآوری می شود. نرم افزارهای مدیریت ساخت و ساز باید به گونه ای برنامه ریزی شوند که قابلیت ادغام و مبادله با سایر نرم افزارهای حسابداری بازرگانی را داشته باشند. همچنین باید توانایی نظارت بر تعداد پروژه های کوچک و بزرگ را برای مدیران ایجاد کند. نرم افزار حسابداری ساخت و ساز باید طوری طراحی شود که قادر به انجام خودکار اموری از قبیل: حقوق و دستمزد، مزایا، حسابهای دریافتی و ورودی های سفارش کار را بر اساس نیاز مشتری و کار باشد.
ویژگی دوم: تعیین هزینه شغلی
تعیین نرخ استاندارد برای خدمات مختلف ساختمانی که توسط شرکت ارائه شده و همچنین تعیین میزان هزینه ها برای کارفرما، کارمند، مدیر تولید و ناظر، یکی از ویژگی های اساسی و مهم یک نرم افزار مدیریت ساخت و ساز ایده آل است. برای افزایش بهره وری و سفارشات، باید از نرم افزاری استفاده کرد که دارای جدول زمانبندی پروژه است و می تواند هزینه ها را در طول زمان ردیابی کند.
ویژگی سوم: مدیریت خدمات
یک نرم افزار خوب، باید قادر به مدیریت خدمات باشد، بدین معنی که بتواند دستورالعمل های کاری، ساخت برنامه، تخصیص صحیح دارایی و تجهیزات ساختمانی، کارفرماها و منابع انسانی را به بهترین شکل ممکن، مدیریت کند. برای افزایش بهره وری تکنسین ها، باید از نرم افزارهایی استفاده کرد که از طریق تکنولوژی GPS امکان ارسال دارند.
ویژگی چهارم: مدیریت پروژه
یک نرم افزار مدیریت ساخت و ساز ایده آل باید به صورت خودکار و در آن واحد، توانایی انجام کار سوپروایزرها، تیم مدیریت، پیگیری میزان پیشرفت پروژه و یکپارچه سازی درخواست های مشتریان، مدیریت منابع در طول چندین پروژه، توسعه و بروزرسانی برنامه های پروژه و همچنین اطمینان حاصل کردن از سودآوری پروژه را داشته باشد.
ویژگی پنجم: امکان برنامه ریزی شغلی یا اتوماسیون کاری
یک نرم افزار مدیریت ساخت ساز باید مجهز به اتوماسیون کاری یا همان برنامه ریزی شغلی باشد. با استفاده از برنامه ریزی شغلی، نرم افزار قادر به برنامه ریزی صحیح در پروژه های مختلف، تخصیص کارگران ماهر و تجهیز کردن آنها برای پروژه های مختلف، ایجاد تعادل در کار و پاسخ به تاخیرهای غیرقابل پیش بینی و مواجهه صحیح با چالش های کاری و همچنین ورودی مشتری ها خواهد بود. از دیگر ویژگی هایی که یک نرم افزار مدیریت ساخت و ساز مناسب باید داشته باشد، ترسیم جدول زمانبندی پروژه، تخصیص نیرو و منابع انسانی، پیش بینی وابستگی های لازم بین نیروی کار و تجهیزات و همچنین یادآوری نکات لازم برای پیمانکاران فرعی و سایر کارمندان است.
ویژگی ششم: تنظیم و ارائه گزارش
توانایی کنترل بر روی داده های پروژه ها، تهیه گزارش از بخش های مختلف، از هزینه های خدماتی گرفته تا سرویس های معماری از ویژگی های یک نرم افزار مدیریت ساخت و ساز مناسب است. برنامه ریزی برای ارائه داده های واقعی در زمان مشخص و دریافت گزارش برای تمامی کارمندان، اجازه انتقال به یک نرم افزار سوم و کمک به مدیران برای ارزیابی وضعیت پروژه جهت شناسایی مناطق پر ریسک از وظایف این گونه نرم افزارها می باشد.
ویژگی هفتم: مدیریت اسناد
یک نرم افزار خوب باید بتواند اسناد و مدارک مربوط به پروژه ها را به خوبی مدیریت کند. یکی از نرم افزارهای مدیریت ساخت و ساز، نرم افزار مدیریت دارایی است که باید بتواند تمامی نامه های دستی را حذف کند، موجودی های گمشده را در اسرع وقت بیابد، قادر به ارائه گزارش موجودی در سریع ترین زمان ممکن باشد و همچنین بتواند دارایی های شغلی را به سرعت ردیابی کند. کمک به مدیران در توزیع تجهیزات و منابع موثر بر اساس داده های موجود نیز از ویژگی های این نرم افزار است.
ویژگی هشتم: مدیریت تجهیزات
تخصیص تجهیزات به صورت موثر و کارآمد در پروژه های مختلف و همچنین شناسایی تجهیزاتی که نیاز به تعمیر و نگهداری دارند، از ویژگی های دیگر نرم افزارهای مدیریت ساخت و ساز است. با استفاده از این نرم افزارها، هزینه ها کاهش می یابد و میزان عملکرد و کارآیی در پروژه های مختلف بالا می رود.
یکی از مهمترین ویژگی هایی که یک نرم افزار باید داشته باشد، قابلیت نصب بر روی تلفن همراه است. همانطور که می دانید، با ورود گوشی های هوشمند به بازار، کمتر کسی از رایانه یا لپ تاپ برای کارهای روزمره اینترنی استفاده می کند. البته نرم افزارهای مدیریت ساخت و ساز باید از طریق رایانه نیز در دسترس باشند. علاوه بر این، تمامی نظران پروژه های مختلف، پیمانکاران و کارمندان باید به داده های پروژه دسترسی داشته باشند، بدین ترتیب به عیب یابی و تسریع پروژه کمک شایانی خواهد شد.
نوشته های مرتبط:
- بازگرداندن (ریست کردن) منوها و نوار ابزارهای اتوکد 2025
- BIM در صنعت ساختمان چیست؟
- نرم افزار اتوکد بهتر است یا رویت؟
- ابزار Annotation در اتوکد چیست؟
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- برگ سبز تعهد پایانکار یا اعلام اتمام عملیات ساختمانی و…
- پلات استایل اتوکد | آموزش رایگان Autocad
- Autocad Uninstall | نحوه حذف کامل اتوکد از ویندوز
- آموزش ۳Dmax | ویرایشگر Array در تری دی مکس
- آموزش رایگان Autocad | تبدیل اتوکد به گوگل ارث و…
دیدگاهتان را بنویسید