انواع روشهای اسکوپ (اتصال) سنگ نما
اسکوپ چیست؟ چرا باید عملیات اسکوپ انجام شود؟
عدم اجرای صحیح و قابل اطمینان سنگ در نماهای سنگی، میتواند موجبات پیامدهای ناگوار جانی و مالی را در آینده فراهم کند. در صورت عدم گیرداری مناسب سنگها، بمرور زمان سنگ از ملات پشت خود جدا شده و در نهایت سقوط میکند. جهت جلوگیری از وقوع چنین اتفاقات ناگواری لازم است تاعملیات اسکوپ نما انجام شود.
به مجموعه عملیاتی که موجب اتصال بهتر و قابل اطمینان تر سنگ به ملات و بدنه پشت خود میشود، اسکوپ میگویند. در این مطلب میخواهیم انواع روشهای اسکوپ سنگ را بررسی نماییم:
۱- چسباندن قطعه سنگ مستطیلی به پشت سنگ
یکی از روشهای بسیار آسان و ارزان اسکوپ سنگ در نما، چسباندن تکه های سنگی به ابعاد حدود ۳ سانتیمتر و ضخامت حدود ضخامت سنگ، در فواصل و تعداد مناسب، در پشت سنگ است.
۲- اسکوپ به روش پیچ و رول پلاک
استفاده از پیچ و رولپلاک بعد از اجرای نمای سنگی و در مواقع اضطراری مرسوم است. در این روش در ۲ تا ۴ نقطه از سنگ بکمک دریل و پیچ و رولپلاک سنگ را به ملات پشت آن درگیر میکنند.
۳- مهار سنگ نما با سیم فلزی
در این روش، پیش از نصب سنگ، شیارهایی را به کمک دستگاه فرز بر روی لبه های سنگ ایجاد کرده و سپس سیمهای گالوانیزه را بصورت ضربدری از شیارهای ایجاد شده عبور میدهند؛ بدین ترتیب با قرار گرفتن این سیمها در دوغاب ریخته شده در پشت سنگ، اتصال مقاومتری میان سنگ و دیوار ایجاد میشود.
نکته ای که در هنگام قرار دادن سیمها باید رعایت شود این است که میان سنگ و سیم گالوانیزه یک لقمه سنگی قرار میگیرد که موجب بهتر قرار گرفتن سیم در دوغاب سیمانی خواهد شد.
نوشته های مرتبط:
- پایان کار ساختمان و مراحل و مدارک دریافت آن
- نکات مهم در بازسازی پارکینگ
- EPC یا گواهینامه عملکرد انرژی چیست؟
- 25 موردی که برای آنها مجوز شهرداری لازم نیست!
- کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری چیست؟
- راهنمای جامع سیستم های پی و انواع خاک
- بررسی اختیارات قانونی مهندس ناظر
- تعرفه خدمات مهندسی 1400
- طراحی پلان معماری ساختمان مسکونی و مراحل آن
- با اصول و نکات مبلمان کردن پلان معماری آشنا شوید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
در مورد اسکوپ کششی هم مطلب بزارید
بزرگترین دلیل افتادن سنگ از نما
دلیل اسکوپ این است که سنگ بر خلاف آجر قدرت مکش کمتری داشته و ملات را کمتر به خود جذب می کند. به همین دلیل ممکن است به مرور زمان ملات پشت سنگ خشک شده و چسبندگی بین ملات و سنگ از بین رفته و سنگ سقوط کند که در حالت سنگ نما می تواند خطر آفرین باشد.
اسکوپ سنگ و سرامیک که با نام های بست سنگ نما یا اتصالات فلزی سنگ و سرامیک[۲] هم یاد میشود، قطعهای است فلزی از جنس ورق گالوانیزه، که مانع از ریزش و افتادن سرامیک و سنگ نما میشود.
بدون شک یکی از بزرگترین دغدغه های استفاده از سنگ نماهای تراورتن و یا گرانیت و حتی مرمر ، نگرانی از افتادن سنگ بعد از چند سال می باشد. سرد و گرم شدن در طول روز و انقباض و انبساط بوجود آمده در سنگ و همچنین عدم جذب کافی آب توسط پشت سنگ و وقوع زلزله از عوامل جدا شدن سنگ از بتن پشت آن و افتادن سنگ در مرور زمان می باشد .